Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy is van ez a pénz küldés...

Hogy is van ez a pénz küldés a Postánál? Ha nincs bankszámla, utalás ,stb n8mcs, Hogy küldhetni pénzt magánszemélynek, ha nem borítékban akarom küldeni? Van valami csekk azt régen hallottam,, vagy hogy lehet megoldani, annak mi az ára?

Figyelt kérdés

2023. szept. 24. 12:09
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
2023. szept. 24. 12:31
 2/8 BlackSword ***** válasza:
88%
Készpénzátutalási megbízás... rózsaszín csekk...
2023. szept. 24. 13:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Postafiókban rózsaszín csekket kitöltöd, megadod a címzett nevét és címét, meg az összeget, KP-ben vagy kártyával kifizeted és pár nap múlva megkapja - vagy kap egy értesítést, hogy menjen érte be a postára.

#1-es linkjén mindent leírniak róla.

Ha neked van bankszámlád, csak a címzettnek nincs, akkor az Interneten is fel tudod adni, utalással ki tudod fizetni, így legalább neked nem kell postára menni, a címzett pedig a postástól KP-ben megkapja - vagy csak értesítést kap és be kell mennie érte a postára:

[link]

2023. szept. 25. 17:56
 4/8 BlackSword ***** válasza:
83%
#3, rózsaszín csekket nem lehet kártyával fizetni... de a többi helytálló...
2023. szept. 25. 20:24
 5/8 anonim ***** válasza:
13%
Én úgy tudtam, hogy ma már minden pénzügyi tranzakció intézhető kártyával a postán. Irtó gáz, hogy nem, de mondjuk nem csak ezért kerülöm őket, ha csak tehetem. Amikor utoljára postahivatalban akartam bármit elintézni, még KP felvételként működött a kártyás fizetés. De nem csak ezért utálom őket, az csak a hab a tortán, hogy még mindig nem képesek normálisan kezelni kártyás tranzakciókat...
2023. szept. 25. 20:39
 6/8 BlackSword ***** válasza:
51%
Teljesen normálisan van kezelve a kártyás tranzakció, pont ezért lassú... nem lehet Isten tudja hány darab és hány milliárd ft értékű pénzügyi tranzakciót ellenőrízetlenül bolyongani az elektronikus térben felügyeletlenül... azért az vérciki lenne... ezek miatt a biztonsági gátak miatt lassú... de gondolom Te sem örülnél neki, ha a Te gázszámlád ára valahol teljesen máshol kötne ki, Te meg kapnád a felszólítót...
2023. szept. 26. 05:02
 7/8 anonim ***** válasza:

#6 Nem tudom értelmezni a gondolatmeneted. (Egyébként sem azt igazoló, sem cáfoló hivatalos tájékoztatást sem találtam sehol, ami egyértelműen tájékoztatna róla, hogy rózsaszín csekket lehet-e postán kártyával kiegyenlíteni, vagy sem. Sárga és fehér csekkről egyértelműen van tájékoztatás, hogy lehet kártyával befizetni. Rózsaszín csekk bankkártyás befizetéséről semmi egyértelmű tájékoztatást nem láttam - arról sem, hogy nem lehetséges kártyával intézni. Postafiókba meg szerencsére nagyon régóta nem kell járnom, így csak azért biztos nem megyek be sorban állni, hogy megtudjam, tényleg így van-e - mondjuk több féle postai ügyekben is tapasztaltam már olyat, hogy teljesen más fajta szabályzat értelmezés szerint jár el egyik és másik postai ügyintéző, úgyhogy abban sem vagyok teljesen biztos, hogy minden esetben teljesen hiteles szabály értelmezésnek tekinthető az, amit valaki a pult mögött közöl veled. Más nap más ülve ugyanamögött a pult mögött teljesen máshogyan is képes eljárni. Értsd, egyik szerint lehet valamint így és itt intézni, mert szerinte a szabályzat engedi, a másik szerint meg nem lehet, mert a szabályzat tiltja és mindkettő ugyanazt a szabályzatot, csak máshogyan olvassa/ismeri.)

Szerinted mégis miben különbözik, hogy sárga, fehér (amiket lehet) vagy rózsaszín csekket (amit szerinted nem lehet) fizetsz be a postán KP helyett bankkártyával? Mennyivel bonyolítaná a posta biztonságos és ellenőrzött pénzgazdálkodását, ha nem az ismeretlen származási helyű KP-t fogadja el tőled, hanem bankkártyával kerül kiegyenlítésre a rózsaszín csekk értéke?

Sárga és fehér csekk esetén van bankkátyás fizetési lehetőség a postán személyesen is, postafiókba kihelyezett automatán keresztül és online is - QR kódos sárga csekkek esetén mindenképpen, de nekem úgy rémlik, hogy már a nem QR kódos sárga csekkekre is létezik valamilyen online megoldás. Szerencsére ilyennel már évek óta nem találkoztam a QR kódok miatt.

Mégis mennyivel és ugyan mitől lenne ellenőrizetlenebb bármelyik postafiókban történő bankkártyás fizetés annál, hogy banki átutalással kiegyenlítve van lehetőség internetes készpénz kifizetési megbízást adni a postának?

A bankkártyás fizetés szerintem pont ugyanolyan ellenőrzött tranzakció, mint az átutalás és pláne nagyságrendekkel ellenőrzöttebb a KP mozgásnál. A bankok a kártya kibocsátókon keresztül ugyanúgy elszámolnak egymással és a pénz ugyanúgy megérkezik a postához, mint átutalás esetén is egyik bankszámláról a másikra, vagy a KP befizetésekor.

Én egyedül azt látom különbségnek, hogy a kártyás tranzakciók díját a kártyaelfogadó (vagyis a posta) fizeti, míg az utalás költsége az indító számla tulajdonosát (vagyis nem a postát, hanem az ügyfelet) terheli és a posta egyedül azért nem fogad el kártyás fizetést a rózaszín csekkre, mert így megspórolja a kártyás fizetés tranzakciós díját. Bár azt továbbra is nehéz értelmeznem, hogy ugyanez a kártyás fizetési díj miért nagyobb gond a rózsaszín csekk esetében, mint a sárga és fehér csekk esetében, amit lehet kártyával fizetni.

Az eredeti kérdést egyáltalán nem érinti, de a kártyás fizetést igen, hogy ha borítékot, bélyeget, sorsjegyet, vagy bármi mást vásárolsz, vagy postai szolgáltatásért, pl. levél feladásért fizetsz, azt tudod kártyával fizetni, vagy csak a sárga és fehér csekk befizetése lehetséges kártyával? És ezek bármelyike miben tér el a rózsaszín csekk befizetésének tranzakciójától? A rózsaszín csekk esetében ugyanúgy egy postai szolgáltatásért fizetsz, mint egy levél/csomag feladásánál. A szolgáltatás, hogy az általad kifizetett összeget juttassák el a címzetthez KP-ben. Hogy ez az összeg a szolgáltatási díjjal együtt KP-ben kerül a posta birtokába, Interneten utalod át a bankszámládról (amire van lehetőség), vagy bankkártyás fizetéssel egyenlíted ki, szerintem egyáltalán nem kellene, hogy különbséget jelentsen.

2023. szept. 26. 06:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Oké
júl. 24. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!