Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Bevásárolni voltam, és a...

Bevásárolni voltam, és a kijáratnál egy nő kidobott blokkokat szedett ki a szemetesből, és pakolta őket a ridiküljébe. Ez valami adócsalásos sztori lehet, hogy más blokkjaival mos tisztára fekete pénzt?

Figyelt kérdés
2023. szept. 22. 13:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Blokkal nemigen tudsz "adót csalni", nem minősül bizonylatnak azaz számlának. Valami pontgyűjtős móka lehet, automata pénztáraknál pl. Tescoban is a blokkra nyomtatják hogy hány pontot kapsz az aktuális matricagyűjtésen, amit aztán be tudsz váltani.

Extrémebb eset amit el tudok kepzelni hogy valakitől kapott valamire pénzt, mondjuk kajára, nagybevásárlásra, vagy valakinél takarít és tisztítószerekre stb. amit elköltött/elivott/lenyúlt és ennek tisztázására keresett egy alkalmas blokkot. Nyílván olyanra van szüksége ahol nagyjából ugyanazok a tételek és ugyanabban az összegben szerepelnek, amire kapta és amennyit elvert belőle.

Szerinted?

2023. szept. 22. 13:58
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Lidl?
2023. szept. 22. 15:04
 3/8 A kérdező kommentje:
2: igen, Lidl volt
2023. szept. 22. 15:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szerintem a kaparós sorsjegyeket gyűjtögette, hogy beküldje a kódot. Sokan csak lekaparják és dobják is el ha nincs azonnali nyeremény.
2023. szept. 22. 15:37
 5/8 A kérdező kommentje:
4: nem a sárga kaparós sorsjegyeket gyűjtötte, hanem a sima szürkéskék papírblokkokat, amilyet én is kidobtam ott a szemétbe
2023. szept. 22. 16:06
 6/8 anonim ***** válasza:
76%
Lehet, hogy egyszerűen csak "defektes" volt a hölgy..
2023. szept. 22. 17:29
 7/8 anonim ***** válasza:
68%
Igen, vannak ilyen kóros gyűjtögetők.
2023. szept. 22. 18:13
 8/8 anonim ***** válasza:
68%
Vagy valamit vissza akar vinni, de nincs meg a blokkja.
2023. szept. 22. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!