Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ki mit gondol az autóról,...

Ki mit gondol az autóról, vagyonépítés alatt? Mikor vettétek meg az első kocsitokat?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, 2 éve dolgozom gyakornokként. Mellette még fél évig egyetemista leszek.

Teljes szivemből "carguy", a szülők autóját meghajtom egy picit (természetesen reális, nem károsító vagy veszélyes keretek közt, nem az enyém, ha az enyém lenne akkor meg azért... :)) ha van rá lehetőség.

Tömegközlekedem, lenne pénzem valami olcsó kocsira, de egyszerűen pénz égetésnek érzném, vágyok rá, de érzem, hogy ha megvenném akkor rosszul érezném magamat, hogy a pénzt pazarlom rá.

Igazából szerintem örömömet sem lelném abban, ha vennék valami olcsó focust vagy lerúgott hondát, autós srácként csak vágyik az ember valami szórakoztatóbb gépre. Hehe.

Lenne előnye, vidékre szülőkhöz járkálásnál értékes órákat spórolnék, 1-1 úton nagyon élvezném azt, ha használhatnám, imádok vezetni.

Szerintetek mikor érdemes megvenni az első autóját az embernek? Nem szeretnék csak "csajozásra" vagy "szórakozásra" ennyi pénzt eldobni, de egyébként meg úgy nőttem fel, hogy 2 kocsi volt a családban, azt éreztem természetesnek, most furcsa ez a szitu nekem. :)

Persze először házat, lakást kellene venni, befektetni, viszont ez egyértelműen nem egy 1-2 éves terv, sokkal inkább 15-20 legalább.

Egyértelmű, hogy ennyit nem várok majd a dologgal, nem életszerű, főleg ha 10 év múlva mondjuk családom is lesz.

Kinek mi a tapasztalata, mi lenne racionális?

2023. szept. 17. 11:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ja, ez meg a másik, jó hogy írod, utolsó. Sokan belesétálnak(-tunk) ebbe, hogy első perctől fogva a vagyon építésén kattogunk, vagy bármi máson, ami elvonja a figyelmet az elsődleges feladatunkról, ami a karrierünk építgetése lenne.
2023. szept. 18. 08:16
 12/13 anonim ***** válasza:

A racionális az, ha akkor veszel autót, amikor már megéri a fenntartási költsége azt nézve, hogy mennyire van szükséged rá.

Nekem ez 26 éves korom körül jött el, amikor a feleségem már terhes volt.

Neked még korai szerintem, hacsak nem elengedhetetlen a munkád miatt.

Az autó alapvetően nem jó befektetés, csak viszi a pénzt és hátráltatna abban, hogy vagyont építs.

Neked ez vágy és nem egy szükséges dolog, szerintem így érdemes kezelned.

2023. szept. 18. 11:04
 13/13 joshy8084 válasza:

Azt mondom, ha autóra vágysz, kezdj el rá félretenni egy havi fix összeget, és mondjuk 1 év múlva vegyél valamit, persze ne nullázd ki magad.

Sokáig én is azt éreztem (Budapesten), hogy nem kell a kocsi, bár 17 éves korom óta volt jogsim. Így 40-hez közeledve azt mondom, hogy bár korábban vettem volna valami érdekes autót.

Huszonévesen még egy tüzes kis 3 ajtós vagy egy régi kupé is belefér, nem kell unalom kombikat venni. A Focus, amit említettél azért nem egy rossz kocsi. Tudom, sok fiatal srác Bömbivel gurulgat, hazafelé is láttam pár 116i-s arcot bandázni egyik parkolóban. De én azt mondom egy régebbi 3 ajtós Fiesta mondjuk 1.6 szívóbenzinnel több, mint korrekt első autó.

2023. szept. 25. 22:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!