Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Félretenni hogyan érdemes?

Félretenni hogyan érdemes?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Néztem az új funkciót az otp alkalmazásban. (Persely) érdemes oda félre tenni a pénzt vagy havi szinten levenni annyit a számláról és kézpénzben félre tenni?

2023. szept. 13. 11:33
1 2
 11/15 krwkco ***** válasza:

"Nem nagyon értem ezt az állampapíros témát"

webkincstar.allamkincstar.gov.hu

Demó mód

2023. szept. 13. 14:00
 12/15 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. Nem értem, hogy miért kellett ennyire lepontozni. Teljesen tisztán érthetően válaszoltam arra a kérdésre, hogy

"Félretenni hogyan érdemes?"

Ha fizu után befektetsz vagy megtakarítási számlára teszed a pénz egy nagy részét, akkor automatikusan rákényszeríted magad, hogy ne szórd el a pénzt és tényleg csak a legszükségesebb dolgokra fogsz költeni. Aki meg jön ilyen baromságokkal, hogy ha elromlik valami ennyi meg annyi pénzre van szükséged hirtelen stb.

Pont erre való a vésztartalék. Pl. egy megtakarítási számlán. Amihez akkor nyúlsz csak hozzá amikor tényleg nagyon szükséged van rá.

2023. szept. 14. 19:09
 13/15 anonim ***** válasza:
Ki az a barom, aki itt GDP-rol magyaraz, mikor valaki a sajat megtakaritasarol kerdez? kit erdekel, mi jo a gazdasagnak meg a tarsadalomnak? Nem ez volt a kerdese.
2023. dec. 21. 17:57
 14/15 A kérdező kommentje:
Hát igen egyik hozzászolás sem segített😅
2023. dec. 22. 13:16
 15/15 anonim ***** válasza:
Nézegesd a DKJ lejáratokat és ha van pénzed amit nem költenél el, azt tedd be a legközelebbi lejáratúba. 1-2 hónapja ezt csinálom, mindig van "spórolt pénzem", pár száz forintot kamatozik is, akár havonta. Az érzés is jó, és a pénzt elkölteni is nehezebb így. Nekem ez vált be.
2023. dec. 22. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!