Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Amikor nem volt még internet,...

Amikor nem volt még internet, hogy kerestek és találtak az emberek maguknak munkát?

Figyelt kérdés
Én nem bírom ezt elképzelni egyáltalán.

2023. szept. 9. 17:35
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Kb úgy 40-50 éve!!!!
2023. szept. 9. 17:35
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Én újsághirdetésben találtam meg az első munkahelyem, pedig akkor már volt net, csak nem használták ilyen széleskörűen (1998).
2023. szept. 9. 17:37
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Én még éltem abban a korban. Újsághirdetések voltak helyi megyei lapban, vagy Magyar Bazár újságban.

Sőt, olyanra is emlékszem, amikor telefon is alig volt, "munka xy" jeligére és postafiókra kellett küldeni kézzel írt önéletrajzot.

Annyi, hogy így nem volt millió jelentkező egy posztra, csak mondjuk 4-5 db.

És nem is cserélgették az emberek a munkahelyeiket mint a zoknit.

Most több lehetőség, viszont a sikerre kevesebb esély van. Akkor sem volt könnyű, és ma sem.

2023. szept. 9. 17:45
 4/17 A kérdező kommentje:
És aki az 1900as években éltek? Azok is újságból meg rádióban találtak munkát?
2023. szept. 9. 17:49
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Én újságból vagy "kopogtató módszerrel" Vagyis volt nálam egy csomó önéletrajz, és mindenhová bementem ahol dolgoztak, hogy munkát keresek, szeretném az önéletrajzomat itt hagyni, ha kell ember, keressenek. Volt, hogy bementem, elmondtam, hogy munkát keresek, és közölték, hogy ok, épp kell nekik ember, jöjjek holnap próba munkára.

Egyébként Angliában még ma is működik ez a "kopogtatós módszer" .

2023. szept. 9. 17:53
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok. Anyum mesélte, hogy ő amikor a 60-as években cukrász szakmunkát elvégezte, már meg is volt a munkahelye. Az iskola anno eleve gyakorlati helyekre küldte, és azok a helyek vizsga után megtartották a tanulókat.

Én 1984-ben vizsgáztam virágkötőkként, és nekem is a suli biztosított gyakorlati helyet. A fönökasszonynak szimpi voltam, és szólt, hogy vizsga után alkalmazni fog. Nála dolgoztam suli után vagy 10 éven át.

2023. szept. 9. 17:56
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Az 1900-as években (és előtte, meg egy jó ideog utána is) nem volt annyi autó vagy egyéb közlekedési eszköz, hogy a munkát keresők elmehettek volna máshová, mint a lakhelyük.

Az iskolázott, gimnáziumot vagy egyetemet végzett emberek is sokkal kevesebben voltak.

Nagyon sokan a családi farmon, földön kezdtek teljesen természetesen dolgozni szinte gyerekkoruktól, akinek meg szegény volt a családja, az elment mezőgazdasági munkára a helyi földesúrhoz (zsellér).

Mikor a gyárak megsokasodtak és az ipar megerősödött, a gyárkapukra egyszerűen kiírták, hogy felvétel van.

És már működött akkor is a komaság.

A boltokban, kiskereskedőknél is kitettek egy táblát, hogy pék- hentes- cipészinast stb.-t keresnek.

2023. szept. 9. 18:52
 8/17 anonim ***** válasza:
13%
Az internet előtt nem dolgoztak az emberek.
2023. szept. 9. 19:06
 9/17 anonim ***** válasza:
64%

akkor még volt nyomda, és napi lap

de a számítógép és az internet kiszorította a nyomdászokat,

ahogy a Guttenberg találmánya a

Kódex másolók munkáját vette el.

2023. szept. 9. 20:19
 10/17 anonim ***** válasza:
16%
Mit dolgoztak volna az internet előtt? Még IT se volt.
2023. szept. 9. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!