Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 900 négyzetméternyi telek...

900 négyzetméternyi telek mire hasznosítható?

Figyelt kérdés

Szántóként bejegyzett kis telket örököltem,de nem tudom mire tudnám hasznosítani.

Én egy zöldséges,gyümölcsös kis hobbira gondoltam, de nem tudom ekkora kapacitás miből mennyire lenne eleg.

2023. aug. 13. 17:59
 1/4 Fsms ***** válasza:
6%
Semmire. Ha lehet minősítesd át építési telekké.
2023. aug. 13. 21:31
 2/4 anonim ***** válasza:
64%

Ezernyi dologra tudod használni, de csak akkor ha olyan helyen van, ahol nem lopják el a rajta levő dolgokat. Pl. pihenő-hobbykert, ahol akár méhészkedhetsz is.

Ha van hozzá erőd, kedved, időd és affinitásod, a zöldség-gyümölcs jó választás lehet, egy ekkora kertben bőven megtermelhető egy négytagú család éves zöldség-szükséglete, némi gyümölccsel is kiegészítve. Persze, hozzá kell tenni, hogy rengeteg munkával.

A frissen ültetett fák sok év alatt fordulna termőre, de pl. a szamóca és a cserjék, bokrok már 1-2 év után gyümölcsöt hoznak. Szamóca, málna, szeder, ribiszke, egres, feketeribizli és társai finomak, de jó áron el is adhatóak.

Egy alternatíva, ami egyben egy jó, helyi vállalkozási lehetőség is, egy szép levendulás létrehozása. Szedd-magad levendulás van itt a környékünkön is, folyamatosan ott vannak vevők, s nemcsak levendulát lehet kapni, hanem egyéb levendulás és más ajándéktárgyakat, plusz kávét, teát stb. is. Sőt, maga a kert esküvői és egyéb fotózásokra is igénybe vehető, külön díjazás fejében.

2023. aug. 13. 23:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Termessz rajta zöldségeket. Ja, azzal munka van.
2023. aug. 14. 06:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez egy közepes méretű építési telek. Szóval nagy élőmunka igyénes kultúrával lehet rajta érdemi profitot termelni. Hogy miből az az adottságoktól függ.

Ha csak nincsenek meg eleve a gépeid és a szaktudásod, akkor az eladással/bérbeadással jársz a legjobban.

Hobbikertészkedni túl nagy, meg lelopják

2023. aug. 14. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!