Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van vagy 40.000ft-om apróba,...

Van vagy 40.000ft-om apróba, be szeretném váltani. Hányasával kell be rollnizni?

Figyelt kérdés

Van 5-200ft-ig minden féle apróm van.

Köszönöm ha segítesz 😊😁😁

2023. júl. 3. 13:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Nem kell rollnizni.

Beviszed az első patikába és hálásak lesznek neked.

2023. júl. 3. 13:39
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Dohányboltokban is szeretik az aprót.
2023. júl. 3. 13:40
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Ilyen árak mellett hamar elfogy beváltás nélkül is, ha ebből veszel kenyeret a pékségben.
2023. júl. 3. 14:39
 4/11 anonim ***** válasza:
70%
Én mindig a dohányboltban költöm el, nekik mindig jól jön az apró
2023. júl. 3. 14:46
 5/11 anonim ***** válasza:
47%
Bárhol adsz aprót, örülni fognak neked.
2023. júl. 3. 15:04
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat csak az a bak itt n örülnek az aprónak mindig magyaráznak ha sok apró apróval fizetünk, így nem hiszem hogy be váltanak .
2023. júl. 3. 16:11
 7/11 A kérdező kommentje:

Baj* hogy nem örülnek

Ezt akartam írni csak el írtam ;D

2023. júl. 3. 16:12
 8/11 anonim ***** válasza:
47%

Az elköltésen túl még tippek, hátha:

- ha van a családban gyerek, fiatal és van JUNIOR számlája (a konstrukció a fontos!) ő érme db korlátozás nélkül be tudja fizetni a saját számlájára és kötelesek is fiókban fogadni- adj a gyerekednek ilyen módon zsebpénzt vay fizesse be a számlájára és a legközelebbi vásárláskor az ő kártyájával fizettek a boltban

- ha bírod idegekkel: posta, csekkbefizetés (esetleg idős rokon, ismerős csekkjét vidd be)- érmefajtánként MAX 50 darabig a posta fogadja így is befizetésnek

- vagy ha ugyancsak a postán jársz: 50 db/fajta és postán vásárolható (fizikai) állampapír (kincstárjegy)- 10-20-50 ezer forintos címlet is van, 1 éves futamidő a legkisebb (aktuális kamat az allampapir.hu-n)

2023. júl. 3. 17:17
 9/11 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell ezen aggódni, én kereskedőként is, futárként is kilószám kaptam aprót, mindenhol azzal fizettem benzinkúton boltban estébé. A legtöbb helyen örültek neki.
2023. júl. 3. 17:33
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Nem célszerű beváltanod, mert azért díjat számítanak fel. Azzal sem kell bajlódnod, hogy keresel olyan helyet, ahol szívesen fogadják a pénzérméket.

Egyszerűen: elvásárolhatod, így veszteségmentesen használhatod fel az összeget. A kereskedők egy fizetés alkalmával legfeljebb 50 db pénzérmét kötelesek elfogadni. Tehát, amikor vásárolsz, összegtől függően vagy teljes egészében vagy részben, a darabhatárig, fizethetsz pénzérmével.

Van az MNB rendeletben 50 darab is, és posta is, csak nem úgy, ahogy a 3-án 17:10-kor megjelent 8-as válaszban van.

„Nagyobb mennyiségű érme elfogadása

Amennyiben egy vevő a vásárlás során – akár több címletből, összesen - 50 darabnál több érmével szeretne fizetni, a kereskedő nem köteles azt elfogadni. Nagyobb mennyiségű, azaz 50 darabot meghaladó érmét csak a hitelintézetek és a posta kötelesek fizetésül elfogadni. A kereskedők saját üzletpolitikájuknak megfelelően dönthetnek arról, hogy vásárlóiktól elfogadják-e az 50 darabnál nagyobb mennyiségű érmével való fizetést.”

↑ MNB tájékoztató a fizetési forgalmi célú forintbankjegyek és -érmék elfogadási szabályairól

Tehát, a 8-as válaszban említett csekket a postán akár 50 db-ot meghaladó pénzérmével is fizetheted.

2023. júl. 4. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!