Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Albérletbe lakom. Számlát...

Albérletbe lakom. Számlát soha semmiről nem láttam ez így oké?

Figyelt kérdés
Láthatom a számlákat??
2023. júl. 3. 10:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
69%
Nem köteles számlát adni a magánszemély bérbeadó.
2023. júl. 3. 11:08
 2/15 anonim ***** válasza:
62%
Igen, ez így oké.
2023. júl. 3. 11:17
 3/15 anonim ***** válasza:
67%
Hát kérd el, max kirugnak. Nálunk korrekt módon minden a nevemre van írva, minden számla online elérhető jelszavakkal (pl dijnet), így ő is, én is védve vagyunk, hogy fizetve vannak a dolgok. Manapság ez nem nagy dolog, de nyilván ki kell állni magadért.
2023. júl. 3. 11:21
 4/15 anonim ***** válasza:
78%

Rezsiről illene nem bemondásra fizetni.

Vagy olyan számlát akarsz, ami a lakbérről van? Átvételi elismervényt kérhetsz, számlát nem köteles adni.

2023. júl. 3. 11:21
 5/15 anonim ***** válasza:
66%
Igen teljesen rendben van, nyugi.
2023. júl. 3. 11:38
 6/15 anonim ***** válasza:
67%

A lakásbérleti szerződésben mi van lefektetve a rezsiszámlák fizetésével kapcsolatban? Ha rezsiátalányt fizetsz és az le van benne így írva összegszerűen is, pl. "rezsi: 20 ezer Ft havonta", akkor rendben van.

Nyilván a tulajdonos felelőssége és érdeke, hogy be legyenek fizetve a rezsiszámlák, ne kössék ki a villanyt, gázt.

2023. júl. 3. 11:51
 7/15 anonim ***** válasza:
65%
Milyen számlát kell latnod ?
2023. júl. 3. 11:54
 8/15 anonim ***** válasza:
82%

A „Számlát soha semmiről nem láttam” biztosan nem a bérleti díj számlájára vonatkozik.

Nálam nem lenne rendben, hogy bemondásra most ennyi pl. a víz, áram, vezetékes internet stb. díja, fizessem.

Nálad eddig rendben volt, nem tudom, mi változott?

2023. júl. 3. 11:58
 9/15 anonim ***** válasza:
54%
8: de milyen bemondasra ? Nálunk ellenőrizni lehet hogy ennyi a villany kwh-ja ennyi a M3 gáz , a számla alapján is , de ezek publikus adatok magyaroszagon ha kb annyit kér akkor okés.
2023. júl. 3. 12:03
 10/15 anonim ***** válasza:
68%
Számlát nem kell adnia a bérlésről, nálunk is pl be van jelentve mint kB egy alkalmazott a magánszemély kiadó. A rezsi meg ahogy 3as írta számlák alapján (minden szolgáltató adja pdfben).
2023. júl. 3. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!