Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire követitek nyomon,...

Mennyire követitek nyomon, szabályozzátok a saját pénzügyeiteket?

Figyelt kérdés

Megvan hogy adott időszakban mennyit költhettek, és mire?

Csináltok hó végi elszámolást?

Avagy, marad amennyi marad?

2023. júl. 1. 15:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem követem havi szinten, de a befektetésekből rövidtávú kiadásra nincs visszaút, azaz nem költök olyat, ami már állampapírba vagy részvénybe, ETF-be ment. Évente szoktunk feleségemmel csinálni egy összegzést, hogy mennyivel nőtt a pénzügyi vagyonunk.
2023. júl. 1. 15:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Költök, amire és amikor kell. A maradékot félre teszem. A jó ár/érték arányra törekszem. Mindig tudom, hogy állok adott hónapon belül (és milyen nagyobb kiadások várhatóak még adott hónapban)
2023. júl. 1. 15:28
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Nincs mit nyomonkovetnem. Tudom mennyi a lakber rezsi kaja es azt is hogy negyedmillio 3 hétre elég nekem. Nincs is mivel gazdalkodnom.
2023. júl. 1. 16:25
 4/7 anonim ***** válasza:
58%

Én csinálok rendes havi zárást kettős könyvvitel szerint, mint ha egy cég lennék. De nekem ez hobbi, meg szakmai ártalom mert amúgy számvitellel foglalkozom, nem ajánlom senkinek :D

Ezeket az adatokat felhasználom tervezésre meg ha látom hogy valamelyik költség kezd elszállni, akkor még tudom moderálni magam a köv hónaptól.

2023. júl. 1. 16:51
 5/7 anonim ***** válasza:
36%
Elértem mindent amit szerettem volna (1 családi ház vidéken, 1 lakás Budapesten, gyermekemnek külön lakás Budapesten) úgyhogy már nem mozgatnak a befektetési lehetőségek, inkább élvezem az életet, nyaralgatok és világot látok.
2023. júl. 1. 18:22
 6/7 anonim ***** válasza:
58%
Nem követem részletesen, költök amire kell és kész. Nem verem el felesleges dolgokra
2023. júl. 1. 22:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Hó elején összeírok mindent, amit lehet elutalok, befizetek, megveszek, aztán heti szintre lebontva elkülönítek mindent és igyekszem aszerint költeni. 20-25-e körül már ég a ház, 30-ára összedől a költségvetés és kérek Anyáméktól egy tizest hogy legalább az éhkopp elkerülése 10-éig. Aztán megadom, szoval minden hó eleje mínusz 10-ről indul.

Utólag nem szoktam semmit összegezni, mert csak bosszantanám magam rajta. Pontosan tudom mik az "extra", "luxus" kiadásaim: havi 1-2 gyors tál, meg hogy nem mindig minden esetben a legolcsóbb élelmiszert veszem, pl. 399-es babkonzervet a 499-es helyett 😅

Ezen nincs mit összeírni, ez már a csőd. Gürcölök egész hónapban, túlóra túlórával, szabi, nyaralás nuku, majd összel, amikor ülhetek itthon a félig befűtött lakásban, mert elvitte a pénzem a rezsidémon.

Viccet félretéve, amióta ilyen helyzetben vagyok (kb. egy éve) azóta csinálom ezt az összeírást hó elején és valóban segít. Anélkül nem csak drámai hanem katasztrofális lenne a helyzetem.

Amikor még tudtam félretenni akkor sem írkáltam semmit, elutaltam a megfelelő helyre ahol gyűlt a pénz.

P.S. nem hibáztatok senkit, most is álláskeresősdiben vagyok, egyszerűen többet kell keresnem a jelenleginél és kész.

2023. júl. 2. 08:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!