Édesanyám adósságait már egy behajtó kezeli. Mennyi lesz a végső behajtandó összeg? Megérné egyben kifizetni?
Az idén februárban kapott értesítő a következő összegeket említette:
"A főkövetelés kamatai a letiltás kibocsájtásának napjáig (2023.02.15.): 4867 Ft
Főkövetelés (tőke): 224 333 Ft
Ügy kamata: (1). 2023.02.16.-tól kifizetés napjáig 224 333-Ft. tőkére járó Ptk.301.§(1) szerint meghatározott kamat."
Ha jól értem, akkor 224 333 forintot és annak a kamatai vannak még hátra. Az egyik kérdésem, hogy jól értem-e. A másik, hogy ez körülbelül mennyit kamatozhat naponta, és érdemes-e (egyáltalán lehet-e) egyben kifizetni? Úgy számoltam, hogy a levonásokkal 6-8 hónapon belül fogyna ez el jelenleg.
A megérit nem érit a kamat kapcsán értettem. Az tiszta sor, hogy ha csak 10 forint is a kamat, technikailag akkor is jobban megéri már most kifizetni, mint később, de 10 forint megspórolásáért nem válnék meg most azonnal 200 000 forinttól.
Kettes: a végrehajtó már most is von le havonta a fizetéséből. Számít ezután, ha meg akarnánk egyezni vele részletfizetésben? Mert bizonyos tekintetben már most is részletfizetés történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!