Ékszert fel lehet adni levélként a postán?
Az EU és az EU-n kívüli terület egyaránt érdekel. Azt tudom, hogy EU-n kívül vámkötelezettség is van, de attól mehet levélküldeményben?
Egyébként nem egy értékes ékszerről van szó.
Lehet hogy nem értékes de az csak akkor derül ki a tolvaj számára miután kitapogatta,megkívánta,ellopta és megvizsgálja...
És utána már nem fogja visszarakni,visszazárni továbbítani.
Levélben csak papir alapú dokumentum lehet.
Csak csomagként mehet, ha az érték meghaladja az 1000 eur t akkor feladás előtt vámkezeltetni kell.
Amit a hetes ír az nettó badarság... igazából a sok kínai vacak is levélként érkezik...
Egy küldemény fajtáját nem a külalakja (miben van), vagy a tartalma (mi van benne) határozza meg, hanem a feladás módja...
Egyszerű példában: egy haverod aki lenézett hozzád Németországból itt hagyta a sapkáját... te szépen beleteszed egy bubisba megcímzed, majd elmész a postára...
Ez lehet a feladási módja szerint
-nemzetközi levél
-nemzetközi elsőbbségi levél
-nemzetközi ajánlott levél (szintén elsöbbségi)
-nemzetközi postacsomag
-EMS print
-EMS pack
Ez mind lehet... a legolcsóbbal kezdtem, és haladtam a legdrágább felé...
Nem EU tagországba küldött küldemény esetén mindegyikhez lehet és kell is vámáru nyilatkozatot tenni, kivéve ha a feladó a küldeményen aláírásával igazolja büntetőjogi felelősségének tudatában, hogy a küldemény "kizárólag személyes közlést tartalmaz"
És még egy dolog a 2,5 cm-es vastagsági korlátozás csak belföldön érvényes... az ökölszabály az, hogy ha egy küldemény nem nagyobb mint egy cipősdoboz, és nem haladja meg a 2 kg súlyhatárt, akkor felvehető levélként is...
8
Mielőtt ökörségeket írsz tákékozódj.
A közösségi vámjogszabály határozza meg mi lehet levélküldemény és mi nem.
A levélkúldeményeket nem kell vámkezelni, minden mást igen.
Eu n belül az áruk forgalma szabad, vámformalitásoktól mentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!