Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Valoban ennyit kamatozna a...

Valoban ennyit kamatozna a penzem?

Figyelt kérdés
16 millio ft-ra kapok 16%-ot. Mondjuk en alig akarom elhinni. Miert es honnan tud ennyi kamatot fizetni az allampapirokra az allam ? Nem sok ez a kamat? Es meg akik szinten ebben tartjak a pebzuket, honnan van ennyi kamatra penz?
2023. máj. 23. 16:01
 1/9 anonim ***** válasza:
56%

25 szazalek az inflacio, realertekben igy is buksz 9et.

Ha nem fizetne ennyit ki tenne a penzet allampapirba amibol a koltsegvetest is finanszirozzak reszben.

Az allamadossag persze no mint a gomba, de a fidesznek azt is elnezik, bezzeg mikor Gyurcsotany eladta a jovonk...

2023. máj. 23. 16:06
 2/9 anonim ***** válasza:
58%

A 16%-os kamat gyakorlatilag arra sem elég, hogy a befektetésed az értékét megőrizze, durván mínuszos.

És bizony jól látod, a Fidesz épp a holnapot éli föl, miközben elégeti az emberek megtakarításait.

No meg a visszafizetésen nem aggódnék forintos kitettség mellett. Azért olyan nem igazán volt mostanában, amikor egy állam a saját devizájában ne tudta volna visszafizetni az adósságait.

2023. máj. 23. 16:09
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Hogy kicsit közérthetőbben, mert akiben ez felmerül, az nem érti a reálkamat fogalmát.

Van most 1000 forintod, amiből tudsz venni 5db 200 forintos árut, mondjuk 5db jégkrémet a Lidlben.

Beteszed egy évre, és kapsz rá 16% kamatot, tehát lesz 1160 forintod (10 milliónál ugye 1.6 milliót kapnál). Jól jártál? Látszólag igen.

Amíg be nem sétálsz a lidlbe, és nem tapasztalod, hogy a 200 forintos fagyi idő közben felment 250 forintra. Tehát az 1160 forintodból már csak 4.65 fagyit tudsz venni.

Jól jártál? Nominálisan igen, mert 1000 helyett 1160 forintod van, csak éppen kevesebb árut (legyen az fagylalt, vagy lakás, vagy autó, vagy bármi) tudsz venni belőle, mint 1 évvel korábban.

2023. máj. 23. 16:14
 4/9 anonim ***** válasza:
53%

Egyébként a kormány pont ezért pörgeti bátran az inflációt (teszi zsebre az áfa bevételeken keresztül a hasznot), és fizet nevetve magas kamatot, mert az emberek nagy részének ez az egész semmit nem jelent. Ők csak annyit látnak, hogy húúú, mekkora a kamat, meg kaptak 10% fizetés/nyugdíj emelést, azzal már nem foglalkoznak, hogy fele annyi húst/gázt/krumplit/ruhát tudnak beleőle venni.

Lásd a rengteeg lelkendezőt, aki szerint mennyivel jobb, mert most milyen magasak a bérek, bezzeg a másik kormány alatt harmada volt a minimálbér. Az már nem számít, hogy vásárlóerőn mennyi a növekedés.

2023. máj. 23. 16:15
 5/9 anonim ***** válasza:
20%
hitelt adsz az àllamnak. ez mèg mindig jobb deal nekik, mert orosz vagy kínai hitelèrt mèg többet fizetnènek. nyugat meg màr nem ad
2023. máj. 23. 16:41
 6/9 anonim ***** válasza:
21%
Valóban ennyi. Adóként fogja az állam bevasalni, így vagy veszel állampapírt és részben magadnak fizeted az adót, vagy nem veszel és akkor másoknak fizeted akik vettek állampapírt. Egyéb választás az országból történő távozás vagy adómentessé válás borjadzás révén.
2023. máj. 23. 16:56
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Azt a kamatot nem az állam fizeti, hisz az államnak nincs pénze.

Mi, többiek fizetjük, kapsz egy részt az adónkból. Lényegében azt a 15%-ot kapod meg, amit én a forexen szerzett munkajövedelmemből befizetek azért, hogy te munka nélkül kapj 16%-ot.

Az ne zavarjon, hogy én "csak" 15%-ot fizetek, te meg (jó esetben majdnem) 16-ot kapsz. Az én 15%-om ugyanis nagyságrendekkel több Ft, mint a te 16%-od, úgyhogy az én adómból még jut bőven CSOK-ra, babaváró hitelre, meg minden más olyan ingyenpénzre is, ami csak azért van ingyen, mert én befizetem ad formájában.

Ami még ezek után is marad az adómból, abból építettek pl. stadiont a Szalajka-völgybe, odaadták lőrincnek, hogy szállodát építsen magának belőle bárhová, ahová te nem építkezhetnél, hisz oda nem kapnál építési engedélyt, a politikusok nyaralni járnak belőle stb.

2023. máj. 23. 23:52
 8/9 anonim ***** válasza:
58%

" Lényegében azt a 15%-ot kapod meg, amit én a forexen szerzett munkajövedelmemből befizetek azért, hogy te munka nélkül kapj 16%-ot."

Nyilvánvalóan az országban senki más nem fizet semmilyen adót, csak a te forexen forgatott 40 ezer forintodból él az ország. :)

2023. máj. 24. 10:58
 9/9 anonim ***** válasza:
60%
Ha ugyanaz, mint aki napi 2%os hozamot termel, már tíz éve, akkor már rég nagyobb piaci szereplő, mint a magyar nemzetgazdaság. Szóval örülhetünk, hogy nem ő az, aki adóztat…
2023. máj. 24. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!