Ilyen tenyleg letezik hogy visszamenoleg kikel fizetni az elettarsad?
Anyumrol es mostohaapamrol van szo.
11eve el velunk es ahanyszor anyammal veszekszik azt mondja ,,fizesd ki visszamenoleg a 11evet,,
Egyreszt senki nem kenyszeritette hogy fizesse anyam szamlait meg stb nincs kenyszeritve elkuldte anyam mar parszor szoval.Meg be van ide jelentve.
Szoval csak azert hogy tiszta legyen a fejem ilyen letezik?
Akkor anyád meg közölheti vele, kéri a 11 évre a háztartásvezetésre és fözésre a munkabért visszamenöleg.
Egyébként nincs ilyen, csak hülyíti anyádat.
Élettársként sosem fog automatikusan a vagyon sem fele, sem másmilyen arányban megosztódni.
Viszont peres úton ez sincs kizárva, hiszen életközösséget alkottak 11 évig.
Nem feltétlen kell, hogy az egyik fél egy ilyen kapcsolatból lyukas nadrággal szálljon ki. Viszont ahhoz el kell indulni a bíróságra.
Azt nem árt tudni, hogy a felek által végzett háztartási munkát is ki tudják fejezni pénzben. Mintha más végezte volna el megbízási díjért cserébe.
Tehát ez nem annyira fekete és fehér dolog.
Sem élettársként, sem házasságban nem felezödik soha a vagyon még 500 év múlva sem!
Az egyetlen, ami felezödik házasságban, vagy megoszlik élettársak esetén, az az együttélés alatt szerzett vagyon.
"Az egyetlen, ami felezödik házasságban, vagy megoszlik élettársak esetén, az az együttélés alatt szerzett vagyon."
Igen, ez így pontos. Erre gondoltam én is, csak nem emeltem ki (nekem egyértelmű ugyanis), hiszen a külön vagyon sose lesz része annak, amin osztozkodni lehet. De jogos a kiigazítás, mivel ezt nem mindenki tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!