Létezik fizetős tőzsde előrejelzés oldal?
Annyira létezik mint a profi Tippmix tippadó oldalak.
Azokból sem gazdagodott még meg senki.
Létezik. De úgy is hívják, hogy bróker. Ha egy megfelelő számlamérettel rendelkezel (minden brókercégnél más és más ez az összeg), akkor rendszeres időközönként felhív a cégtől egy bróker (egy elemző), és átbeszéli veled a portfóliódat. (Vagy emailezik veled, vagy csetel, vagy WhatsAppozik, ahogy te szeretnéd.) És tájékoztat az elemzői várakozásokról is. A lentebb linkelt képen az látszik, hogy egy április végi ilyen beszélgetés hatására meglongoltam a lisztet. Mert az elemzői várakozások a liszt drágulását jelezték előre. Aztán mivel tovább csökkent a liszt ára, a következő általam trendfordulónak tartott mélypontnak hitt ponton újra vettem. Meg 630 USD körül még egyszer, harmadjára is. De az ereszkedő trend folytatódott. Erre megvontam a vállam, realizáltam a veszteséget, becsuktam az összes liszt longomat, és tudomásul véve, hogy a trend ereszkedő, megshortoltam a lisztet egy fél LOT-tal. Jelenleg ez a kötésem 1700 USD körüli nyereségben van, ha most lezárnám, akkor az fedezné a korábbi liszt veszteségeimet. De most úgy döntöttem, hogy tartom még egy kicsit.
Hova akarok ezzel a hosszú bevezetővel kilyukadni? Oda, hogy a profik is tévednek. És hiába kapod a jó tippeket, ha nincs meg a józan eszed, és a kereskedési gyakorlatod, akkor nem jutsz előrébb. Másrészt a bróker az elemzői várakozásokról tájékoztat. Ami NEM minősül befektetési tanácsnak!!! És a te döntésed, a te felelősséged, hogy az általa elmondottak alapján te hogyan döntesz. Te kötöd a kontraktusokat. Te nyersz, vagy buksz vele. A te felelősséged. A te pénzed! Ezt nem tudod áthárítani sohasem másra. És nekem is eszem ágában sincs a brókert hibáztatni a hibás liszt tanács miatt. Én magam döntöttem három alkalommal is úgy, hogy veszek. És három hibás döntés után, végre negyedjére meghoztam a jó döntést. Szóval ez nem a tanácson, hanem rajtam, vagy rajtad múlik, kedves barátom.
Ha lotról beszél az már alapban tőkeáttételes szokott lenni egy kisbefektetőnek. Egy kisbefektető nagyon nehezen lehet sikeres. Egy rendes brókercégnégnél ami tud tbsz számlát is nyitni, hát bizony a célár és minimumdíjat sem árt figyelembe venni. Nem lesz kevés a kötésméret. Egy kisbefektetőnek nagyon magas az az összeghatár ahol minimumdíj egyenlő lesz a feltüntetett jutalék százalékával.
A cfd-s brókercégek meg a spreadben kaszálnak. Ha befektetésnek szánod, vagy megélhetésnek, akkor felejtős a dolog szerintem.
Az előrejelzés bejöhet persze, de azért azt is figyelembe kell venni, hogy azért 5-10 %-os stop távolságot nem árt tartani, mert hiába a jó célár(hozam)/ kockázat arány, az lehet hogy kistoppolódással fog végződni. Na meg ha keteskedési költség szinten számolod a hozam/kockázat arányát, na meg diverzifikálsz is, mert nem akarsz egy tartós oldalazásba beragadni.... Hát úgy már öszzetettebb a dolog. Kérdés az hogy így mindent beleszámítva felül tudsz-e teljesíteni.
Persze van értelme fizetni, de mint előttem elhangzott jósolni senki nem tud. Önmagában erre hagyatkozni nem szabad!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!