Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudna a tesóm 10 ezer...

Hogyan tudna a tesóm 10 ezer forintot keresni 14 évesen?

Figyelt kérdés
Én 17 vagyok én dolgozom, szívesen adnék neki de sajnos nem futja arra a fizetésem hogy osztogassam kaját meg kell oldani, a munkába járást stb. Itt interneten esetleg valahogy tudna pénzt keresni? Vagy más módon esetleg?
2023. ápr. 28. 22:18
 1/10 anonim ***** válasza:
18%
Vaterán, jófogáson, Facebookon megvásárol valamit, ami jó áron van, és eladja drágábban. Nagyon jó kis üzleteket lehet így csinálni.
2023. ápr. 28. 22:57
 2/10 A kérdező kommentje:
#1 és ez legális?
2023. ápr. 29. 00:02
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
Fűnyírás a szomszédoknak.
2023. ápr. 29. 00:06
 4/10 anonim ***** válasza:
33%
Ha jól tanul, korrepetálhatna gyerekeket. Esetleg Facebook-on vannak csoportok statiszta munkákkal, az nem úgy korhoz kötött, hátha összejön valami. Időseknek, akiknek nincs nagyon senkije, lehet elmenni bevásárolni, takarítani segíteni valamennyi zsebpénzért.
2023. ápr. 29. 00:49
 5/10 anonim ***** válasza:
38%

@2

Persze. Veszel egy könyvet, cd-t, bármit 500-ért és eladod ezerért. Vagy 1000-ért veszed, s eladod 2000-ért VAgy 5000-ért veszed, s eladod 8000-ért.

Vaterán tudsz böngészni a lejárt aukciók között is, látod, hogy mit mennyiért adtak el a közelmúltban, látod a licitek számát stb. Ez alapján be tudod lőni, hogy mire van igény és kereslet.

Régiségek pl. nagyon mennek. Ha van a közeletekben használtcikk-régiségpiac, ott is rengeteg "kincset" lehet találni, amit aztán a neten akár sokkal drágábban el lehet adni.

Én vettem ilyen piacon könyvet, amiért 40 Ft-ot adtam, s a vaterán fellicitálták 30 000 fölé. Vettem régi magnókazettát 50 Ft-ért, ami 2500-ért ment el. Lomtalanításkor találtam kirakva régi számítógépes újságokat, s voltak olyan példányai, amik 2000-ért mentek el. Neten ingyen elvihető csoportban találtam egy hatalmas képregénycsomagot, amiből többtízezer Ft-ot árultam ki.

Szóval, a lehetőségek korlátlanok...

2023. ápr. 29. 01:19
 6/10 anonim ***** válasza:
31%

5, Ne adj hülye tanácsot!

nem legális üzletszerű tevékenységet végezni számlaadás és adózás nélkül, 14 évesen pedig nem lehet vállalkozó.

Nagyon megütheti a bokáját a NAVnál

Kérdező, a testvéred még nem dolgozhat.

Ellenben kérhet zsebpénzt, lenyírhatja a szomszéd néninek a füvet zsebpénzért, eladhatja a kinőtt ruháit a vaterán, pályázhat diákösztöndíjakra, részt vehet tanulmányi versenyeken és diákpályázatokon

Pl [link] idén erről már lecsúszott, de lesz jövőre is

Ezek egy része is szóba jöhet: [link]

[link]

2023. ápr. 29. 08:04
 7/10 anonim ***** válasza:
55%

Ez a másfél pipás marharépa tényleg hülyeségeket ír.

3600Ft-os új árú könyveket ha nem 1000Ft alatt adod, rá se néznek a neten használt uruk között. Persze, majd a 40Ft-os ócskástól vett könyvet 30e-ért licitáltatta el. Nem mozi ez, nem itt kell vetíteni.

2023. ápr. 29. 08:15
 8/10 anonim ***** válasza:
69%

@6 Értem, tehát a vaterán használtcikkeket eladni nem legális, de "zsebpénzért" szolgáltatást nyújtani (fűnyíró/kertgondozó/kertépítő vállalkozást üzemeltetni) igen. :D :D :D

Az általad árult használtcikkre hol van ráírva, hogy tegnap vetted 50 Ft-ért vagy a fiókból vetted ki?

@7 Itt a marharépa te vagy. Ki mondott neked olyat, hogy új könyveket kell eladni olcsón? :D :D :D Okos ember régi könyveket ad el drágán.

Nézegess példákat, hogy az ócskásnál vett könyvek mennyiért mennek el:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Vagy CD-ket, meg bakelitlemezeket: [link]

2023. ápr. 29. 12:37
 9/10 anonim ***** válasza:
62%
Régen bodzaszedésből jött össze nekem ennyi.
2023. ápr. 29. 16:33
 10/10 anonim ***** válasza:
2002 fele voltam 14
2023. ápr. 29. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!