Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet baja valakinek ha kamu...

Lehet baja valakinek ha kamu információkat ad meg a forex brókernél a vagyonával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

500.000 euro tőke kell részvény portfóliót kell megmutatnom a brókernek hogy átrakjanak professional számlára és 1:500 tőkeáttétellel tudjak kereskedni. (ami jelenleg nincs - "fake it till you make it")

Kamu számlakivonatot akarok feltölteni nekik. Kétlem hogy jelentenék az adóhatóságnak ezt az adatot. Ugyanúgy adóznék itthon a jövedelem után, minden legális.

2023. ápr. 12. 17:27
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
55%

@29 Több cégnél van számlám, s mindegyiknél más stratégiákat használok. A tőkeáttétnek nincs különösebb jelentősége az esetemben, hisz a profit mértékét nem befolyásolja, tőkém meg van bőven, akár tőkeáttét nélkül is kereskedhetnék.

@30 A demó és az éles számla között egyetlen különbség van, te magad. Az éles számlának ugyanis tétje van, s ezért másképp kereskedsz. Minden más ugyanaz: a termékek, a grafikonok ésatöbbi. A pszichológiája más, mert ugyanazokban a helyzetekben full másként reagál az ember.

2023. ápr. 21. 12:21
 32/42 anonim ***** válasza:
60%

"A demó és az éles számla között egyetlen különbség van, te magad."

Egy éles 3000 dolláros számlán hány lot nagyságú kötést enged a rendszer? Illetve mikor történik a kényszerlikvidálás? A demó számla ilyen szempontból baromira nem reális szerintem, nem lehet kitapasztalni vele, hogy mik a valós kereskedés határai. Vagy nem jól látom?

2023. ápr. 21. 13:20
 33/42 anonim ***** válasza:
54%
Azok a legendák mennyire igazak, hogy ha tréderként túl jó vagy, akkor nem látnak szívesen egy adott brókernél hosszútávon?
2023. ápr. 21. 13:21
 34/42 anonim ***** válasza:
59%

@32 Egy lot tőkeigénye minden terméknél más és más.

Dji30 tőkeigénye pl. kb. nyolcszorosa az s&p500-énak, vagy több mint duplája a nasdaq-énak. De pl 1 lot Dji30 árából csak 0,2 lot goldot tudsz venni, viszont belefér 0,35 lot eurhuf, vagy épp 0,5 lot eurusd.

Ezek a számok alap lakossági tőkeáttétel esetén érvényesek, tehát

major devizapárok - 1:30

minor devizapárok, főbb indexek és arany- 1:20

árutermékek aranyon kívül, kevésbé fontos indexek - 1:10

részvények - 1:5

kriptó - 1:2

Kényszerlikvidálás 50%-os marginszintnél történik, ekkor lezárul a legnagyobb veszteségű pozíciód. Ekkor a rendszer újraszámolja a margint, s az 50% újabb elérésekor újra zárja a legnagyobb veszteségű pozíciódat. (ESMA előtt 30% volt ez a határ.)

Demószámlán ugyanezek a számok. Feltéve, hogy azonos kondíciókkal rendelkező demószámlát nyitottál.

"Egy éles 3000 dolláros számlán hány lot nagyságú kötést enged a rendszer?" Alapszabály: Sosem nyitunk akkora pozíciót, "amekkorát enged a rendszer". A pozícióméretet a saját kockázatkezelési szabályaink szerint választjuk.

@33 Valóban legenda, hisz a brókernek az a jó, ha jó vagy és sokat kereskedsz, hisz így összességében több a jutaléka. Ha 5 perc alatt elbuktad a pénzed, akkor rajtad többet nem keres.

2023. ápr. 21. 13:50
 35/42 anonim ***** válasza:
60%
Nehezen hihető, amit a kérdező állít, mert a trader világbajnokságot évtől függően 100% - 600% hozammal nyerik meg (de átlagosan 200% körül). Tehát a kérdező elvileg simán megnyerné a trader világbajnokságot. Amit akkor hiszek el, hogy ha ezt bizonyítani tudja, vagyis látom a nevét ezen az oldalon: [link]
2023. ápr. 21. 15:33
 36/42 A kérdező kommentje:

felrobbant ez a topic.. :D

29. 500-as tőkeáttétel, esma követelmények nélkül, mindenkinek. [link]

2 nap alatt kiutalják a pénzt, már 4 éve vagyok náluk. Teszteltem más brókereket is: Peppermint, Roboforex, Oanda, IG. Egyik se adja az ECN nagyker árazást a spreadeken, mint az ICmarkets. Icmarkets eurusd spread 6, többin 12-14. Magyarul ha nyitsz pozit, akkor 1 pip mozgással már profitban vagy. Nincs több rejtett költség, a kiutalás is 100% ingyenes.

jól mondja a 34-es válaszoló.

35. évi 100% - 600% nagyon kevés... mondjuk ők nem 500-as tőkeáttételben nyomják hanem max 50.. Ami pl 2000 usd számlán az éhenhaláshoz elég. Átlagosan kéthetente szokott egy olyan esemény lenni az eurusd charton, amikor a short/long squeeze és piros betűs hír kombinációja teljesül. Ekkor szoktam 500% növekedést csinálni pár perc alatt, amin all-inezek, mert garantált pénz.

26 na ez a kihívás nekem is tetszik. Szerintem indítok egy blogot erről a következő hónapban. 100 usd-ről 100.000 usd, 1 év alatt, vagy vmi ilyesmi.. majd ide posztolom az blog linkjét ha elkezdtem.

2023. ápr. 21. 19:57
 37/42 anonim ***** válasza:
55%

"Raw Trading Ltd registered in Seychelles"

Nem ETÜ.

2023. ápr. 21. 20:20
 38/42 anonim ***** válasza:
60%

"Átlagosan kéthetente szokott egy olyan esemény lenni az eurusd charton, amikor a short/long squeeze és piros betűs hír kombinációja teljesül."

Pfúú, ez itt most nagyon kínai volt. 😮

Meg eleve hogyan lehet hírekre kereskedni, ha a hírek mindenki számára egyszerre elérhetők?

Kérdező, te konkrétan a forexből élsz, vagy állásban is vagy valahol?

Gazdasági végzettséged is van, vagy ez csak "hobbi"? (dupla idézőjelben a hobbi, hiszen profi vagy)

Korod? Eddig nagyon fiatalnak hittelek, 23-24-nek, mennyi vagy? 🎃

És te, másik Le Professionel? 🎃

2023. ápr. 21. 20:45
 39/42 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező, neked nincsenek is nyitott pozícióid? Mindent nyitsz és csuksz percek alatt?
2023. ápr. 21. 20:48
 40/42 A kérdező kommentje:

37 gyakorlatban ETÜ

[link]

A baj inkább a kettős adóztatással van. Zsidó Európa nagyon nem akarja hogy könnyen meggazdagodjanak itt az emberek.

38 a legjobb példa erre a 2020-as Tesla short squeeze. Sokan a fundementumok miatt túlárazottnak látták a tesla részvényt ezért sokkal több volt a short pozi. (80% short, 20% long) Ezek a short pozik szépen likvidálva lettek mert az okosak kinyírták őket a szép nagy zöld gyertyákkal. Ezek a nagy zöld gyertyák a híreknél történtek, amikor nagyobb a volatilitás. Azért jók ezek a squeezek, mert ilyenkor nincsen fakeout vagy dip az ellentétes irányba, mert az megmentené a szerencsétleneket akik esetleg martingalet használnak. Nem szoktam elolvasni a híreket, nálam csak a volatilitás és a squeeze a fontos. hír előtti 10 percben gyönyörűen le lehet olvasni hogy merre tud és merre nem tud mozogni, csak technikai elemzéssel. 28 éves vagyok, 1 éve munkanélküli. Még 10ezer ft-os órabérért se emelném fel az kisujjamat. Jelenleg 100%-ban csak eurusd-t kereskedek.

39 nincsenek, nem szeretek lebegő mínuszos pozikat látni a számlámon. Általában 30 óra alatt bezárok mindent. Hírek után meg 2 órán belül, mert utána elveszik a momentum és bármikor irányt válthat. Szerencsejáték venni tesla részvényt és imádkozni hogy esetleg vmikor felmegy. Gyűlölöm a szerencsejátékot. Amúgy sincsen olyan részvény ami naponta rendszeresen 1%-ot nőne értékben.

Ajánlom Németh József előadását jegyzetelni, még akkor is ha nem akartok profi kereskedők lenni.

https://www.youtube.com/watch?v=DOPfoN7dYpc

Én, Warren Buffet és Soros és társai ugyanígy gondolkodnak. A forex robotját ne vegyétek meg, az már elavult, 10 éves. Azóta vannak jobbak, ingyen.

2023. ápr. 22. 16:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!