Miért nem ad fel valaki annyi lottószelvényt, ahánnyal biztosan elvinné a főnyereményt?
"eltüntették a netről az egészet"
Azt tudod, hogy ilyen nincs?
A net nem felejt...
Sajnos felejt... Csak kell hozzá 10-15 év...
VAgy ha nem így van akkor hozzad már vissza a crack.ms és társportáljai összes kis progiját...
a piratebay-t is majdnem kifingatták...
A matek valoszinusegszamitas nagy tevedés.
Ugyanis pl olyanoknak hogy 12345 igy huznak ki a számokat annak is nullához konvergál az esélye. Vagy 678910 vagy 2 12 22 32 42
Egy millio másik számitás is kéne ami valódi valoszinuséget mutatna.
A matek szerint annak az esélye hoy az 12345-t kihúzzák mint random 5 kulknboző számot, az egyenlo.
Amugy meg nem egyenlő az esélye.
Eddig csak random 5 számot huztak ki.
Azt is érdemes lenne vizsgálni hogy az eddig kihuzott számsorokbol bármelyik is elofordult e 2 szer akár 50 év alatt is. Met sztem nem
Tehát az eddog kihuzott számsorok is kiestek a valoszinusegbol.
Es igy tovább
Olyan sincs hogy csak paratlan szamokat ugyanannyi eséllyel huznának ki mint vegyesen paros és paratlant.
A matek valoszinusegszamitas téves. Hibás. Illetve nagyon elnagyzolt.
Szerintem soha nem húztak még ki olyan számokat amik között matematikai összefüggések sorrendek vannak.
Vagy pl ez
3 6 9 12 15
Számsorokat se.
De okyanok se voltak még soha hogy egy szelvenyen pl.pont szívalakot alkotnának a számok ha összekötöd.
A matek szerint pedig ennek a valoszinusege is ugyanannyi mint random alakzatoknak. Hát és nem.
At kéne írni az egész valoszinusegszamitast a lottora.
Es pont van fogalmam rola mivel fősulin kombinatorikán elő is került a lottó téma.
Es tanultunk kombinatorikát es tudom hogyan számolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!