Szerintetek jó ötlet venni a kislányomnak egy Cartier (arany) karórát ? Úgy értem mit gondoltok befektetési szempontból ez jó ötlet lenne-e ? Emelkedne-e a karóra értéke idővel ?
Link a példa kedvéért:
Nem biztos hogy pont ezt szeretném.
Érdemes-e részvények helyett, vagy fizikai arany helyett egy luxus márka karórájába fektetni ?
#9: Ez mindenképpen tévedés hogy balekok vesznek ilyen órát.
Tekinthetjük erősen spekulatívnak, és kockázatosnak, de nem balek az aki svájci vagy francia órát vesz.
11
Órát nem befektetésnek veszünk. Igen van olyan ami tartja az árát, van olyan amin lehet keresni, de ez nem kiszámítható. Ha csak befektetésnek vennél amúgy sem egy tömeggyártott középkategóriás modellre kéne lecsapni, hanem valami limitáltra, bár az sem garancia semmire, meg mezei emberkeként szóba sem áll veled egy AD.
Nem tudtam hogy ez egy tömeggyártott középkategóriás modell.
Azt is gondolhattam hogy a nemesfém tartalma, és az esetlegesen rajta lévő drágakövek eleve adnak az értékének egy alsó határt.
A brand erőssége hogy a dizájn az első világháború óta nem ment ki a divatból.
13
Azok miatt nem megy egy bizonyos szint alá. De amikor csili vili dolgok alatt van egy 2 ezer CHF értékű quartz óra az soha nem lesz értéktartó luxustermék.
Ez tényleg jogos, de pár kattintással találok ilyet (aranytokos Cartiert) mechanikus szerkezettel.
Rendben, mindenkinek köszönöm hogy figyelmeztettek és óvatosságra intettek ! :)
15
A Cartier nem értéktartó márka. Úgy általánosságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!