Peca1000 kérdése:
Kellékszavatossági jogról lemondathatom a vevőt használt cikkek eladásánál?
Figyelt kérdés
A törvény szerint 2 év (minimum 1 évre levihető ) kellékszavatossági jog jár a vevőnek, ha használt terméket vesz kereskedőtől.
Én interneten szeretnék használt számítógépeket, laptopokat, és alkatrészeiket árulni, bolti kereskedelmet nem folytatnék.
Ezek jobbára tizenéves gépek, de néha bejön pár fiatalabb is.
Ha én a hirdetésben jelzem, hogy csak akkor adom el a vevőnek, ha lemond a kellékszavatosság jogáról a termék bizonytalan előélete, kora, alkatrészbeli ellátottsága miatt, ezt én megtehetem?
Számlát nyilván írnék róla, és megjegyzésben is szerepeltetném ezt a szöveget, hogy ennek tudatában vette meg a vevő.
2023. márc. 25. 21:06
1/1 anonim válasza:
Ez maximum akkor menne, ha a bolti ár negyedéért adnád. Ha pl. A bolti ár feléért adnád, akkor már nem vennék meg, mert ki tudja, hogy mi az előélete és ha hnap nem kapcsol be, nem tud vele mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!