Ha mbvkn veszek egy ingatlant, és ott felvan tüntetve, hogy a xy vízműnél tudok tájékozódni van.e tartozás vagy nincs, de azok nem adnak tájékoztatást mert nem én vagyok a tulaj, akkor hogy tudjam meg mennyi víztartozás van a házon?
Ugye addig nem jönnek visszakötni a vizet ha van tartozás míg ki nem egyenlíti valaki
És ez az új tulaj feladata
20éves ház, kb sose lakták
Kitudja mennyi viztartozás van rajta..
A többször, több formában feltett kérdésedre már kaptál nem is egy választ.
Ott keresd...
Csak ismételni tudom magam: Árverésen vett ingatlanhoz tehermentesen jutsz. Nem kell vízműves tartozásokkal foglalkoznod, mert az nem a Te tartozásod.
Igen ám, de van ott egy ilyen is
"
"A Végrehajtó tájékoztatja az ajánlattevőket, hogy az illetékes vízi közmű-szolgáltató tud információt adni arra vonatkozóan, hogy a
tárgyi felhasználási helyre vonatkozóan korábbi közszolgáltatási szerződés alapján rendezetlen követelés áll-e fenn, illetve a vízi
közmű-szolgáltatás korlátozásra vagy felfüggesztésre került-e a vízi közmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 51. § és 58.
§ alapján. Amennyiben a vízi közmű-szolgáltatás korlátozásra vagy felfüggesztésre került, a vízi közmű-szolgáltató csak akkor fog
szerződést kötni a vevővel, ha fogyasztási helyen fennálló tartozás kifizetésre került. A végrehajtónak erre vonatkozó információ nem
áll rendelkezésére. ,,
Szoval még sincs igazad
Árverés esetén MINDIG tehermentesen kapod meg az ingatlant! MINDIG! Az más lapra tartozik, hogy egy szolgáltatás korlátozása esetén még milyen egyéb fizetnivalója lesz az új tulajdonosnak azért, hogy a szolgáltatást újra biztosítsák részére, vagy az oda beköltöző részére.
Lefordítom neked az általad bemásoltakat egy példán keresztül, hogy értsd:
Tartozol a VÍZMŰ-nek, aki a tartozás miatt korlátozta a szóban forgó ingatlanban a szolgáltatást. Tehát van egy tartozásod, amit az ingatlanra is rájegyeztek, mint követelés, és van egy szolgáltatás korlátozásod a tartozás miatt.
Az ingatlant árverésen értékesítik: Ez által az ingatlanra bejegyzett követelés vagy megtérül vagy nem, ami attól függ, hogy minden bejegyzett követelésre fedezetet nyújtott-e az ingatlan ára, vagy sem. Ha megtérül, ha nem, az ingatlant az árverési vevő MINDIG tehermentesen kapja meg. Tehát lekerül róla a VÍZMŰ követelésre bejegyzett végrehajtási jog is. Nincs más lehetőség. Ha nem térült meg mondjuk a VÍZMŰ követelése az ingatlan árverezéséből, akkor a szolgáltatónak még tartozik a régi tulajdonos. Amíg azt valaki ki nem fizeti (akár helyette), addig a szolgáltatás ugyanúgy korlátozva marad, hiába más már a tulajdonos és hiába tehermentes már az ingatlan. Ugyanez a történet az áramszolgáltatásnál is. Ha leszerelték az árammérőt, az új tulajdonos érdeke, hogy rendezze a régi tulajdonos tartozását, ha szeretne áramot használni.
A végrehajtó erre hívja fel a figyelmed a vízszolgáltatás esetén. Hogy tudjál róla!
Ha megtérül minden tartozás az ingatlan értékesítéséből, akkor nyilván visszakapcsolja a szolgáltató is a szolgáltatást minden további fizetnivaló nélkül.
Sikerült fényt gyújtanom?
"akkor hogy tudjam meg mennyi víztartozás van a házon?"
Többnyire ez úgy működik, hogy az ÖBV (önálló bírósági végrehajtó) bekéri a friss tartozás adatokat, mielőtt árverést ír ki, vagy a közműszolgáltató ad friss tájékoztatást az aktuális hátralékról.
Tehát első körben tőle kellene tudakozódni, nem a szolgáltatótól.
Nekem simán kiadták az aktuális tartozás összegét 1-2 helyen, amikor közöltem, hogy rendezni szeretném az illető tartozását. Volt olyan, ahol meghatalmazást kértek hozzá azért, hogy egyáltalán bármit is megtudjak a hátralék nagyságáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!