Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért vannak most jóval...

Miért vannak most jóval kevesebben a magánóráinkon?

Figyelt kérdés
A szituációról annyit érdemes tudni, hogy egy gazdaságilag nem éppen jól eleresztett békés megyei városban, Békéscsabán vagyunk a párommal tanárok. A tanári fizetés nem épp a legjobb. Én angol-történelem, ő német-magyar szakos tanár. Én angolból, ő németből vállaltunk és vállalunk magánórákat is, fizetés kiegészítésként. A Covid előtt jöttek a diákok, nem volt probléma, most, hogy még beütött ez a rekord infláció is, jóval kevesebb a megkeresés.

2023. márc. 16. 12:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Már nem kell nyelvvizsga a diplomához, ha figyelmesen követtem a híreket... szóval ennyit erről.
2023. márc. 16. 17:36
 12/21 anonim ***** válasza:
85%
A nyelviskolába járók zöme már azért tanul nyelvet, mert a munkáltató kéri. Hiába nem kell a diplomához esetleg/ bár komoly szakon nem is kérdés, hogy kell/ de ha nem beszél nyelvet, jellemzően az angolt, az állást nem kapja meg.
2023. márc. 16. 18:11
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
12, de az a helyzet, hogy errefelé ez nem igazán érték. A gyárba nyelvtudás nélkül is felveszik az embert, más munkalehetőség meg nem igazán van (Szolnok megyei vagyok, itt ez a tendencia).
2023. márc. 16. 18:20
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Erre ketten nem jöttetek rá? Nincs pénze az embereknek, és már a diplomához sem kell nyelvvizsga.
2023. márc. 16. 19:44
 15/21 A kérdező kommentje:
De most pl. egy bölcsész karon végzett ember angol, német vagy más világnyelv ismerete nélkül őszintén mit ér a munkaerőpiacon? Vagy erre nem gondolnak? De sok olyan szak van nem bölcsész is, ami nyelvtudás nélkül vajmi keveset ér.
2023. márc. 17. 08:57
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Multihoz nyilván kell nyelvtudás, de magyar cégek, kft-k sokszor nem kérnek, vagy csak olyan alap szinten, ami a többségnek megvan. Gyenge nyelvtudással nyilván korlátoltak a lehetőségek, átlagosan alacsonyabbak a bérek, de ettől még nem lesz feltétlen értéktelen a munkaerőpiacon. Mérnök ismerősöm állami cégnél nettó egy millát keres nyelvtudás nélkül, vezető beosztásban.

Pár éve önkormányzati álláshirdetéseket láttam, elvárás: diploma, és ennyi. Sok betanított szellemi droidmunkához nem kell nyelvtudás, meg valójában végzettség sem, csak kiírják, hogy elvárás a diploma, mert valamivel szűrni kell a 100 érettségis jelölt között. Nyilván a fizu a garantált bérminimum, de egy nyelvet nem beszélő bölcsész diplomásnak sokszor ez is elég, a lényeg, hogy ne a soron legyen, hanem irodában.

2023. márc. 17. 10:08
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Egy bölcsésznek ha nem olyan szakon végzett valszeg soha nem fog kelleni komoly nyelvismeret.
2023. márc. 17. 10:08
 18/21 anonim ***** válasza:
65%

“De most pl. egy bölcsész karon végzett ember angol, német vagy más világnyelv ismerete nélkül őszintén mit ér a munkaerőpiacon? “

Nézd, nem akarlak megbántani, de

Egész őszintén, ma Magyarországon, a magyar munkaerőpiacon a te tanári diplomáddal sem nagyon rúgsz labdába. Sőt a vállalkozás se nagyon megy nektek a kérdésed alapján.

2023. márc. 17. 11:24
 19/21 anonim ***** válasza:
86%
Én ugyanolyan szakot végeztem mint ő, angol-tori, tanári. Hat igen, a törit nem használom már, de mesterszakos angol diplomával simán elhelyezkedtem :D a töri sokat hozzám adott, nem bánom, hogy elvégeztem, csak a tanárit
2023. márc. 17. 12:43
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
A férjem a közigazgatás magas szintjén dolgozik. A hr területen náluk sok bölcsész tanári végzettségű ember van és nagyon jók.
2023. márc. 17. 15:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!