Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Min múlik az hogy ha vásárolok...

Min múlik az hogy ha vásárolok akkor névre szóló számlát kapok?

Figyelt kérdés
2023. márc. 10. 05:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Először is attól, hogy aki eladja neked a terméket/szolgáltatást, számlaképes-e (pl. magánszemélytől is megveheted a használt biciklijét, értelemszerűen nem fog számlát adni). Másodsorban attól, hogy személyesen vásárolsz, vagy online. Utóbbi esetben mindenképp névre szóló számlát állítanak ki, míg személyesen legtöbbször csak akkor, ha ezt külön kéred.

Emellett lehetnek speciális esetek, amik előírják, hogy névre szóló számlát kell adni, de nagyvonalakban ez a kettő határozza meg.

2023. márc. 10. 06:12
 2/16 A kérdező kommentje:

Arra gondolok hogy például ugye mobilnál a ha jól tudom minden esetben névre szólót adhatnak. Új mobilnál. De akkor ebben is tévedek?

És igazából az lenne a kérdésem hogy szinten hogy termék esetén Ez mikor áll és mikor nem. De jó tudni hogy online rendelésnél minden esetben áll, köszi.

Ezen Információi birtokában így most az az alkérdésem hogy kifejezetten nem online vásárlásoknál és számlaképestől történő vásárlásnál mik azok az esetek, termekek amikor egyértelműen névre szóló számla lesz.

2023. márc. 10. 06:28
 3/16 anonim ***** válasza:

“ Arra gondolok hogy például ugye mobilnál a ha jól tudom minden esetben névre szólót adhatnak. Új mobilnál. De akkor ebben is tévedek?” csak, ha kötsz szolgáltatásra szerződést

“hogy kifejezetten nem online vásárlásoknál és számlaképestől történő vásárlásnál mik azok az esetek, termekek amikor egyértelműen névre szóló számla lesz.”

Ha kérsz számlát vagy olyan szolgáltatást vásárolsz, aminél lényeges az, hogy ki az ügyfél

2023. márc. 10. 07:15
 4/16 A kérdező kommentje:
Eddig úgy tudtam hogy mobil esetén a rendőrnek joga van megnézni a mobilon számát és hogy nem körözik e. Rosszul tudom?
2023. márc. 10. 07:36
 5/16 anonim ***** válasza:
Milyen kontextusban nézegeti a rendőr a telefonod imei számát és ennek mi köze lenne ahhoz, hogy melyik boltnak kell számlát adni?
2023. márc. 10. 08:13
 6/16 A kérdező kommentje:
Hát azt hogy hogy tudom igazolni hogy az enyém ha nem névre szóló számlával?
2023. márc. 10. 08:26
 7/16 anonim ***** válasza:
Blokkal
2023. márc. 10. 09:09
 8/16 A kérdező kommentje:
Elég ha az nálam van?
2023. márc. 10. 09:56
 9/16 anonim ***** válasza:
Miért kéne nálad legyen a blokk?
2023. márc. 10. 13:00
 10/16 A kérdező kommentje:
A rendőr meg fog akkor igazolhassam hogy nem loptam a mobilt.
2023. márc. 10. 13:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!