Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehetséges hogy a nav írt rám...

Lehetséges hogy a nav írt rám jófogáson?

Figyelt kérdés
Megakartam szabadulni a bicikli sisakomtól ezért gondoltam felteszem jofogásra(ez volt az első árusításom) miután kitettem tegnap, ma kaptam a levelet hogy megakarják rendelni de elég gépiesnek tűnt a válasz mivel megkérdeztem hogy pesti-e és a válasz a következő volt: ok. kérjük, küldje el e mаil címét és bankszámlaszámát a pénz átvételéhez. Szerintetek?

2023. márc. 3. 21:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Mégis mit akarna ezzel a NAV? Évi 700 ezerig teljesen adómentes a saját ingóságok eladása és bejelenteni sem kell.
2023. márc. 3. 22:07
 2/17 A kérdező kommentje:
Tudom én is csak megijedtem mert ez az első ilyen eladásom és nem akartam már is azt hogy kijöjjenek.
2023. márc. 3. 22:09
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
És ha a NAV írt rád akkor mi van? Nekik is eladhatod, ebben nincs semmi illegális. Ha az adott éven beül a 600 ezer forintot nem haladja meg a használt cuccaid értékesítéséből származó bevételed, akkor semmi adókötelezettséged nincs ezzel kapcsolatban, azzal a megkötéssel, hogy nem lehet üzletszerű a dolog. Akkor üzletszerű, ha te a sisakot azért veszed, hogy haszonnal eladd.
2023. márc. 3. 22:11
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
#1 Már 700 ezer? Akkor lehet hogy le vagyok maradva, 2-es voltam.
2023. márc. 3. 22:12
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Annyi, hogy a bankkártyaszámodat ne add meg semmi esetre sem. Név, számlaszám mehet.
2023. márc. 3. 22:14
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezt az üzenetet nem a NAV írta hanem egy csaló...
2023. márc. 3. 22:16
 7/17 anonim ***** válasza:
67%
#6 Ez nekem is megfordult a fejemben. De email címmel és bankszámlaszámmal mit tud kezdeni?
2023. márc. 3. 22:26
 8/17 anonim ***** válasza:
72%
És mit tud a csaló csinálni a bankszámlaszámmal? Pénzt utal rá?
2023. márc. 3. 22:28
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez még önmagában kevés lenne a visszaéléshez. De jöhet majd a következő megkeresés "adategyeztetés" ürügyén a további információkért.
2023. márc. 3. 22:31
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem a Nav csak egy újabb nigériai herceg aki neked akarja adni a vagyonát a sisakért cserébe, csak ugye kéne hozzá a bankjelszód meg az útlevélmásolatod :D
2023. márc. 3. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!