Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A futár hogyan igazolja, hogy...

A futár hogyan igazolja, hogy leszállította a csomagot, a címzett azt átvette?

Figyelt kérdés
Pár éve mindig alá kellett írnom egy dokumentumot. Mostanában szinte soha. Hogyan igazolja a futárszolgálat sz átadást, ha a címzett nem ír alá semmit?
2023. márc. 1. 16:43
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
Aláírod a tableten amikor átveszed, vagy bemondod a pin kódot, amit csak te, mint átvevő ismersz.
2023. márc. 4. 18:03
 2/7 A kérdező kommentje:

Fent írtam, hogy:

"Hogyan igazolja a futárszolgálat az átadást, ha a címzett nem ír alá semmit?"

2023. márc. 4. 18:27
 3/7 anonim ***** válasza:
23%

Fent írtam, hogy:

"...vagy bemondod a pin kódot, amit csak te, mint átvevő ismersz."

2023. márc. 4. 18:38
 4/7 A kérdező kommentje:

MIlyen pin kódot? Miről beszélsz?

Futár elhozza a csomagot, átveszem, semmit nem írok alá az átvételről.

Hogyan bizonyítja az átvétel tényét a futárszolgálat? Semmi nyoma nincs az átvételnek, ha teszem azt fals reklamációt terjesztek elő...

2023. márc. 4. 19:05
 5/7 anonim ***** válasza:
31%

:)

Bizonyára nem tudod, mert nem szoktál rendelni és futártól átvenni, de a Covid idején az érintésmentes átvétel miatt bevezették, hogy ha kéred, akkor küldenek sms-ben egy pin kódot, amit átvételkor a futárnak bemondva igazolod az átvételt. Tehát nem kell aláírnod, vagyis megfognod a futár ceruzáját.

De nem hibáztatlak, hogy nem tudod.

Amerikában meg csak leteszik a kéród elé a dobozt, oszt jóvan...

Emellett tőlem olyan fals reklamációt terjesztesz elő, amilyet szeretnél. Próba, cseresznye.

2023. márc. 4. 19:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Az elmúlt hónapokban is rendeltem, semmilyen SMS-t és pin kódot nem kaptam, átadták a csomagot, és mentek is, se fénykép, se semmi.
2023. márc. 4. 19:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem igazolja, a futárszolgálat bevállal pár kamu reklamációt a gyorsabb kiszállitás miatt. Mondjuk ez németország, de sok esetben ott haggyák a csomagot bármiféle személyes átvétel nélkül.
2023. márc. 4. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!