Erste hitelkártya, telefonos megkeresés. Vajon csalás?
Figyelt kérdés
Kaptam egy 30-as mobilszámról egy elég hitelesnek tűnő hívást az Erste banktól. Volt tájékoztatás is a hívás rögzítéséről, bemutatkozást, stb.
Valami hitelkártya tájékoztatás lett volna, amihez az ügyintéző a hitelkártyám utolsó 4 számjegyét elmondta, hogy magát azonosítsa, majd engem is megkért, hogy diktáljam be a születési dátumomat és édesanyám nevét.
Nem működtem vele együtt, így végül nem tudtam meg, mit szeretett volna pontosan modani.
A bank mindig "a születési dátumomat és édesanyám nevét" kérdezi. Ha ennyire kíváncsiak, azt bátran bemondhatod.
Ha nem vagy kíváncsi arra, amit mondani akarnak, akkor ne tedd.
2023. febr. 14. 15:16
3/11 anonim válasza:
Ők nem tudják és nem is tudhatják a kártyád számát. Sem pin kódot.
2023. febr. 14. 15:45
4/11 anonim válasza:
#3 - Vicces lenne, ha a bank nem tudná a kártyaszámodat...
2023. febr. 14. 15:47
5/11 anonim válasza:
3-as
A kártya szám nem titkos. Azt tudja a bank. És most kapaszkodj meg: a lejárati dátumát is tudják.
A cvc kód és a pin titkos, azokat nem tudja a bank.
2023. febr. 14. 16:28
6/11 anonim válasza:
#5 A bank a cvc-t és a pin-t is tudja.
2023. febr. 14. 21:13
7/11 anonim válasza:
6-os
Nem igaz. Mind a kettő titkos és tilos tárolni.
Ha elfelejti valaki a pinkódját, akkor is újat kell kérni, mert nem tárolható adat, így a bank sem tudja kiadni az ügyfélnek.
2023. febr. 14. 21:34
8/11 anonim válasza:
#7 Ha tilos tárolni, akkor magyarázd már el nekem, hogy hogyan tudom megnézni a mobilbank appban? 😂
2023. febr. 14. 21:49
9/11 anonim válasza:
A Revolut appban is meg lehet nézni mindkettőt, sőt a pin módosítható is, szóval ez hülyeség, hogy nem tárolják.
2023. febr. 14. 21:53
10/11 anonim válasza:
Az Erste engem is rendszeresen hívogat -gyakorlatilag zaklat- hitelkártya ügyben. Minden alkalommal, amikor nagyobb összeget vásárolok a hitelkártyával, folyton rám akarják sózni, hogy 12 havi részletre fizessem ki a hitelkártya tartozást, ne egyben havonta, ahogy egyébként szoktam, hogy így legyen egy kis kamatbevételük. Változó, de utóbbi időben 30/344-xxxx számokról szoktak hívni. Én már egyből bontani szoktam a vonalat, amint az automata elkezdi, hogy az Erstétől vannak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!