Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akkor én most gazdagnak...

Akkor én most gazdagnak számítok már?

Figyelt kérdés

Nagyszüleim neveltek fel egyedül, szüleim váratlanul eltávoztak kiskoromban egy autós hibája miatt.Nagyszüleim mezőgazdasággal foglalkoztak, papám TSZ elnök volt, majd utána a rendszerváltáskor földeket vett és azon gazdálkodott.Szüleim halála után náluk nőttem fel, mezőgazdasági egyetemre jártam,majd külföldön is szakmai tapasztalatokat szereztem.Hazajöttem utána és a gazdaságában dolgoztam.Akkor fiatalon még nem fogtam fel azt amit pár hete a hagyatékin mind mind elém rakott az ügyvéd.

250 hektár földet örököltem, hozzá egy komplett állattartó telep,marha és sertés tenyésztő épületekkel,földműveléshez géppark, aminek a jórésze John Deere traktorokból áll, és a hozzá tartozó művelő eszközökből.

A házat is megörököltem egy csendes faluban a dunántúli dombok egyik szélvédett részén, és papám old timer autó gyűjteményét,amiben beletartozik egy limitált kiadású Mercedes w126 560 SEL gépjármű is.

Haláluk váratlanul ért, tétlenül ülök a nagy hatalmas kertes házban,csend vesz körül és üresség, mindenhol az emlékek.

Ez a kérdés azért fogalmazódott meg bennem, ha most társadalmilag elakarnám magam helyezni, akkor melyik társadalmi osztályba tartozom?

2023. febr. 8. 22:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
74%
Ez a társadalmi osztály egy elég nagy hülyeség.
2023. febr. 8. 22:48
 2/16 anonim válasza:
83%
Kulák
2023. febr. 8. 22:55
 3/16 anonim ***** válasza:
85%
Egy gazdag nagybirtokos vagy.
2023. febr. 8. 22:58
 4/16 anonim ***** válasza:
83%
Hát ha nemesi címert nem rakott eléd az az ügyvéd, akkor ugyanabba, mint a hagyatékit megelőző napon, csak éppen gazdagabb vagy.
2023. febr. 8. 23:02
 5/16 anonim ***** válasza:
82%
Ezek szerint te már Alispánnak számítasz!
2023. febr. 8. 23:33
 6/16 anonim válasza:
85%
Én akkor titulálnálak TÉGED gazdagnak, ha pár év múlva visszajössz ide és elmeséled, hogy tovább vitted a családi örökséget és több pénzed van, mint amennyit örököltél. Mert ezt a vagyont nem te hoztad létre, és a nagy kérdés az, hogy tudod-e kezelni majd ezt, vagy csak feléled. Mondhatnám, hogy MOST gazdag vagy perpillanat, de ha nem leszel képes gyarapítani az örökségedet, akkor 1-2 éven belül nem leszel gazdag többé.
2023. febr. 9. 00:39
 7/16 anonim ***** válasza:
93%
Eladod vagy dolgozol rajta? A termőföld nagy érték, de nagyon sok munka. Majd kiderül mi jut belőle. Eddig mit csináltál?
2023. febr. 9. 03:39
 8/16 anonim ***** válasza:
80%

"melyik társadalmi osztályba tartozom?"

Burzsoá vagy.

2023. febr. 9. 07:45
 9/16 anonim válasza:
84%
Mivel nem vagyok jártas a mezőgazdaságban, nem tudom hogy ez konkrét mennyit ér. Illetve a földek minősege is jelentősen befolyásolja az értéket. Annyi biztos hogy jómódú vagy, dehogy gazdag, azt nem tudom. Egyáltalán ki számít gazdagnak? 100 millió fölött? 1 milliárdos vagyon fölött? Én pl szegénynek tartom magam, nincs megtakarításom, csak egy lakásom. De az a mai világban kb. 15 milliót ér (vidéki város).
2023. febr. 9. 09:42
 10/16 anonim ***** válasza:
58%
Csak amit leírtál az legalább 1 milliárd forintot ér. Ezzel a vagyonnal Magyarországon a pár ezer leggazdagabba kerültél. Szívből gratulálok! És tudod, a nagy vagyon nagy felelősséggel jár. Csak okosan!
2023. febr. 9. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!