Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi éri meg jobban? Dolgozni...

Mi éri meg jobban? Dolgozni 25 éves koromig kihasználva az adómenteséget vagy elmenni egyetemre viszont mire végzek le telne az adómenteség. Melyik az ésszerűbb?

Figyelt kérdés
Bolti eladóként dolgozok perpill pótlékokal együtt 290 körül keresek ami 2 hónap múlva ha le jár a próba időm 320-330 lesz. Érdemes lenne kihasználva az adómenteséget pár millióval megszedni magam vagy minél hamarabb egyetemet kéne kezdjek?(gazdinfo szakra mennék)
2023. febr. 8. 18:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A havi 330 nem olyan jó fizu. Abból havi 60-ból, amit spórolsz az SZJA-n nem lesz nagy vagyonod, ellenben egy jól megválasztott egyetemi szakkal ettől jóval többet tudsz tolni a fizetéseden, szóval megéri.
2023. febr. 8. 18:35
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Diplomások 30 éves korukig szja mentesek, minél hamarabb kezd az egyetemet, az infó nem a legkönnyebb szak
2023. febr. 8. 18:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"Diplomások 30 éves korukig szja mentesek"

Mióta?

2023. febr. 8. 19:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
2, max, ha nők és szülnek
2023. febr. 8. 20:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Az adómentesség maximum havi 60k pluszt jelent.

És egyetem mellett is lehet dolgozni.

Mennyi év halasztást jelentene ez? És mennyire vagy biztos a célodban (azért mész egyetemre, mert nagyon szeretnéd azt tanulni és azzal foglalkozni, vagy csak ilyen társadalmi elvárás/menő/pénz miatt)?

Én egyetemista vagyok, dolgozok mellette és pl az, hogy kolis vagyok, sokkal több pénzspórolás, mint amit az adómentességgel kaphatnék. Mondjuk én 21-22 évesen végzek.

2023. febr. 9. 11:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, egyetem mellett is lehet dolgozni. Én a PTI-t levelezőn, 8 órás munka mellett végeztem el. Annyi könnyítést kaptam, hogy valamennyi konzultációs napot állt a cég, hogy ne kelljen minden szabimat arra használni, cserébe 2 év röghöz kötést vállaltam.

Meg lehet csinálni.

2023. febr. 9. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!