Mikor fizethetünk végre Magyarországon is euróval?
A kormány tervei szerint 2011-ben lépünk be az ERM2 árfolyamrendszerbe, ami az euró "előszobája".
Napokban voltam Szlovákiában és azt tapasztaltam, hogy egy itthon is ismert áruházlánc üzleteiben az árak 10-20%-al olcsóbbak a hazainál. Amikor szlovákiában bevezetésre került az euró, nagyjából egy évig magasabbak voltak az árak. Az euró bevezetése tehát hosszútávon ezek szerint jót tett a gazdaságnak.
Ki tudja? 2002-ben még az is kétséges volt, hogy 2004-ben egyáltalán a tótokat is beengedik velünk együtt az EU-ba. Aztán azóta sikerült leküzdenünk oda magunkat, hogy ők már rég bevezették, mi meg még mindig az előszobájába várunk bebocsátást.
De ki tudja, mire lesz ez még jó? Manapság az eurónak is megvannak a bajai. Görögország majdnem csődbe ment, jöhet utána a többi mediterrán ország, a tótok meg megmondták, hogy ők bizony nem segítenek senkinek. Viszont ha bukik az euró, ők is vele buknak. Nekünk meg saját pénzünk lesz :P
De szerintem ne is az ájrót vezessük be, hanem a svájci frankot...
ugrásszerúen meg fog emelkedni mindennek az ára, mint más országokban is ak8ik csatlakoztak, csak a bérek ne lesznek sehol sem hozzá képest!
Nézd meg a közelmúlt történelmét, aztán okulj..
Ja, de legalább lesz megint 3.60-as kenyér.
3.60 eurós :>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!