Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi kerül többe Pest megyében,...

Mi kerül többe Pest megyében, mint máshol?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy van lakásod. Nekem úgy tűnik, hogy vidéken egy nettó 300 már jó keresetnek számít, még el is tudsz belőle költözni előbb-utóbb. Budapesten ebből az összegből jóformán félretenni sem tudsz.

Itt ennyivel magasabb a megszokott életszínvonal, vagy ennyivel drágább minden a boltban is? Szerinted miért van ez?

2023. jan. 29. 22:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Csak az ingatlan drágább, a többi dolog olcsóbb.

Esetleg még szolgáltatások lehetnek drágábbak egyesek.

Az autózás drágább a parkolóhely bérlése vagy megvétele és a parkolási díjak miatt. De az autó inkább akadály Budapesten mint előny.

" Budapesten ebből az összegből jóformán félretenni sem tudsz."

Ezt akkor mondják, ha lakást kell bérelned.

2023. jan. 29. 23:06
 2/16 anonim ***** válasza:
JA, és Budapest nem Pest megye.
2023. jan. 29. 23:07
 3/16 anonim ***** válasza:

Ha 300-at keresel, és pesten albérletben laksz, akkor a lakbér kifizetése után gyakorlatilag minimálbér összegű fizetéssel gazdálkodhatsz tovább. Míg ha otthon laksz, akkor ebből valóban tudsz félretenni is.

A szolgáltatások és sok minden más egy bizonyos része valóban drágább. Most kért egy ismerősünk árajánlatot felújítás miatt, 2,1 milliót mondott neki a pesti vállalkozó, míg a vidéki 1,3-t.

2023. jan. 30. 07:27
 4/16 anonim ***** válasza:
Ingatlan leginkább nameg a különféle önkormányzati adók pl épitményadó, telekadó stb biztos lehetsz benne, hogy a törvényi lehetőségig ki van maxolva, de például a parkolási költség is vicc.
2023. jan. 30. 07:56
 5/16 anonim ***** válasza:

Garázsadó is van. Kertadó, amit pl nagyjából tudok is, hogy kb 350 ft / négyzetméter évente ha belterületen vagy külterleten is 330 kb...

Szép ha van egy 900 as telked Budapesten!

De az épitményadót meg a garázsadót pl: hat havonta szedi be.

A legtöbb adó ezek közül vidéken ki sincs vetve, miközben itt már a dugódíjjal próbálják lassan torkoztatni a jónépet!

2023. jan. 30. 08:01
 6/16 anonim ***** válasza:

Telekadó, nem kertadó, rosszul irtam.

[link]

Az adó évi mértéke 350.- Ft/m2. (volt 2015-be)

2023. jan. 30. 08:05
 7/16 anonim ***** válasza:

Pest megye nem Budapest.

Szóval wtf.

Egyebkent pedig magasabb ingatlanárak, szolgáltatások.

2023. jan. 30. 08:10
 8/16 A kérdező kommentje:
#7 Bocsi agglomeráció beli vagyok, mivel egy cipőért is Budapestre ugrok be, meg dolgozni is ide járok, gyerekként is ide jártam suliba, így nekem kicsit tudathasadásos, hogy Budapesten utazok 1 órát, aztán még 10 percet Budapest határán kívül (kicsit drágább bérlettel arra az egy szakaszra, mint a full pesti),
2023. jan. 30. 08:14
 9/16 A kérdező kommentje:
és ezért ez már Pest megye :) elküldtem véletlenül, bocsi ;)
2023. jan. 30. 08:14
 10/16 anonim ***** válasza:
Budapest Pest megyében van te állat! :D
2023. jan. 30. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!