Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha külföldről vásárolok...

Ha külföldről vásárolok valamit, akkor az a pénz kvázi eltűnik az országból?

Figyelt kérdés
Példának okáért a héten rendeltem egy fejhallgatót 11.000 Forintért kínából. Ez a pénz most mondhatni, hogy eltűnt az országból és ennyivel szegényebb az ország?

2023. jan. 29. 12:01
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem, mert vagyontárgy került a helyére.
2023. jan. 29. 12:04
 2/10 A kérdező kommentje:
Jó, de az ki tudja meddig lesz meg. Lehet elromlik és szemétként végzi majd.
2023. jan. 29. 12:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a folyó fizetési mérlegben ez végső soron egy deviza kiáramlás lesz, mert azt a forintot a kínai kereskedő USDre váltja, azaz USD/HUF árfolyamnövekedést okoz.

Azaz mindenki, akinek forintja van, egy kicsit szegényebb lett mert te vettèl egy fülhallgatót.:D

2023. jan. 29. 12:37
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
Necsiádmá léccies, jó?
2023. jan. 29. 17:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Ráadásul még csak nem is magyar vállalkozások működését segíted vele, mert kintről rendeled és az egész pénz kiáramlik, ahelyett, hogy itt vennéd meg olyan cégtől, aki itt adózik, itt teremt munkahelyeket, akik szintén itt költik el a keresetüket.
2023. jan. 30. 14:26
 6/10 A kérdező kommentje:
#5 Ugyanez a fejes itthon 24 ezer forint lett volna. 11 ezer forintért meg valami vacak vezetékes fejest tudtam volna itthonról venni. Sajnos egyre kevesebb dolgot kapok meg itthon. Szerettem volna venni egy stiftkiszedőt a múlt héten, bejártam érte ungot-berket, sehol nem volt. Webshopban van persze szállítással együtt 2000 Ft feletti áron. Aliról kb 600 Ft, ha meg kell fizetnem majd a 800 Ftos sarcot akkor is olcsóbban jövök ki.
2023. jan. 30. 21:05
 7/10 anonim ***** válasza:

#6 Megértlek, de ettől még a gazdasági jelenségek nem függetlenek egymástól.

Pontosan azért drágább, amit amit itthon veszel, mert azt itthoni cég forgalmazza, akik ráteszik a saját hasznukat, amiből a cég működik, meg az alkalmazottait eltartja, meg persze adókat is fizetnek, amiket szintén rátesznek.

Mondjuk nem utolsó sorban garanciát és szervizt is biztosítanak hozzá érte, ahol bizonyos termékek esetében akár azonnal cserélik a cuccod, vagy jobb esetben gyorsan megjavítják.

Viszont mivel a spórolás miatt egyre többen szoknak rá a közvetlen rendelésekre, ezek a cégek egyre jobban drágulnak. Aztán egy nap megszűnnek és kirúgják az összes dolgozójukat. Egy idő után már kapni se fogsz itthon ilyesmit, mert nem éri meg nekik vesződni vele. Rendeld meg kintről, nem lesz se szerviz, se garancia ügyintézés az országban és postázhatsz mindent külföldre, ha gondod van vele.

Készleten tartani meg pont azért szoktak a cégek egyre kevésbé tartani dolgokat, mert a magasabb magyar ár miatt mindenki inkább kintről rendel, akkor minek tartsák készleten? Ami nagyon fogy, vagy biztosan eladható, azt tartják, minden másból meg vagy nincs is készlet, vagy 1-1 darabokat tartanak, azt is túlárazva, hogy akinek sürgős és azonnal szüksége van rá, annak muszáj annyiért megvennie, más meg úgyse veszi meg, mert kintről rendel.

2023. jan. 30. 21:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha itthon veszed meg, akkor is áramlik ki tőke magyarországról: az itthoni boltos is kínából hozta be, azaz ugyanaz a mechanizmus lejátszódik, mint amikor te importálsz közvetlenül.
2023. jan. 30. 21:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem teljesen ugyanaz zajlik le, mert a magyar boltos ráteszi a saját hasznát, amiből a saját alkalmazottait eltartja, itthon fizet adót, stb. Persze ezt is te fizeted, viszont így használ a magyar gazdaságnak is a vásárlásod, nem csak a kínainak...
2023. jan. 30. 21:24
 10/10 anonim ***** válasza:
74%
Hát igen, csakhogy fizetni a hozzáadott értékért szokás. Ha én is be tudom hozatni közvetlenül kínából, és ez nekem nem kerül se több időbe, se több pénzbe, akkor miért jelentene számomra értéket a boltos meg az általa teremtett munkahelyek? Nem jelent. Ha meg nem termel hozzáadott értéket akkor jobb ha más elfoglaltság után néz, ami hasznosabb a társadalomnak meg a magyar gazdaságnak…
2023. jan. 30. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!