Idehaza miért nem működik a becsületkassza?
Egy autószerelő műhelyt működtetek egymagamban, és kíváncsiságképp két napig kipróbáltam, hogy az emberek önszántukból mennyit hajlandóak fizetni a szolgáltatásért. Az ötlet úgy merült fel, hogy rendszeresen voltak alkudozó kispénzü kliensek, akik alkudozni próbáltak a munkadíjon, és szívták a foguk, mikor megmondtam, hogy mennyibe fog kerülni a javítás.
Az eredmény elképesztő, mondom részleteket:
-2 nap alatt összesen 5 kliensem volt, és csak olyan munkát vállaltam, ami belefér a két napba.
-Pontosan napi 8 órát dolgoztam (ebédszünet nincs beleszámolva)
-Ezekkel a munkákkal normális díjszabással 85 ezret kereshettem volna
A végeredmény: 16órányi vállalkozói szakmunkával 9 ezer forintot kerestem! Ebből természetesen még lejön az adó, rezsi, stb.
Az 5 kliensből egyet kiemelnék az érdekesség kedvéért: egy 9 milliós prémium autón cseréltem olajat és szűrőket, amiért az öltönyös úriember ezer forintot fizetett!
Üdv a posztkommunista blokkban.
Egyébként végtelen nagy baromság ilyen helyzetre becsületkasszát bevezetni
Így van. Te tudod felmérni, hogy a munkád mennyit ér. A halandó nem. Persze a premium autóstól többet vártál volna, ki is emelted. Ő pont azért nem fizet, mert prémium autója van. Én sem fizettem volna többet önként.
Neked kell megmondani mennyiért dolgozol. Én úgy szoktam csinálni, hogy szigorúan ellenőrzöm, hogy ki tudja e fizetni a szolgáltatást. Alkudozni nem lehet.
A másik probléma, hogy nálunk nagyon sok olyan embernek van autója, akinek alig van pénze fenntartásra. Erre szoktam mondani, hogy az ő rossz döntése miatt miért nekem kellene kínlódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!