Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Érvényes a tb-m így?

Érvényes a tb-m így?

Figyelt kérdés

Tavaly a munkahelyemen be voltam jelentve legalábbis a szerződésembe is az volt hogy 6órába bejelentettek de mint utólag kiderült nem voltam csak azt mondtàk

És küldtek egy 88ezres tb tartozásos csekket nemrég,kifogom két részletbe fizetni viszont a mostani januàri tbmet már befizettem (a munkahelyemet ott hagytam szeptemberbe)

Érvényes lesz így a tbm hogy van tartozásom közben de ezt a hónapot màr kifizettem?

2023. jan. 26. 11:45
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
7 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig tartozásod van addig nem.
2023. jan. 26. 11:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Addig nem lesz érvényes, míg a korábbi tartozásaid be nem fizetted. Őket nem hatod meg 1 havi befizetéssel, ha előtte 1 évig nem fizetted.
2023. jan. 26. 12:17
 3/4 krwkco ***** válasza:

Részletfizetést kellene kérned a tartozásra. Ha engedélyezik, akkor a részlet és az aktuális díj befizetése után rendben leszel.

"keletkező hátralék összege meghaladja az egészségügyi szolgáltatási járulék összegének hatszorosát, azaz 57.600,- Ft-ot, akkor a kötelezett TAJ száma egészségügyi szolgáltatás igénybevétele vonatkozásában érvénytelenítésre kerül"

"A TAJ szám érvényességének visszaállítása a tartozás megfizetését vagy a tartozásra vonatkozóan a NAV-nál előterjesztett fizetési kedvezmény engedélyezését követően történik, az erről szóló NAV értesítést követő naptól."

[link]

2023. jan. 26. 14:31
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"Tavaly a munkahelyemen be voltam jelentve legalábbis a szerződésembe is az volt hogy 6órába bejelentettek de mint utólag kiderült nem voltam csak azt mondtàk"

Ha van az munkáltató által aláírt munkaszerződésed erről, akkor irány a kormányhivatalokban található Foglalkoztatás-felügyeleti Hatóság. Ott tegyél panaszt, majd intézkednek, és nem kizárt, kötelezik a céget, hogy utólag és visszamenőleg bejelentsen arra az időre, így visszamenőleg a járuléktartozásodat is törlik és visszaigényelheted a jogtalanul befizetett összeget.

2023. jan. 26. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!