Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol tanulhatok meg befektetni?...

Hol tanulhatok meg befektetni? Tudtok esetleg tanfolyamot?

Figyelt kérdés

Párommal nemrég vállaltunk egy jól fizető külföldi munkát, és elhatároztuk, hogy szeretnénk befektetni.

Ingatlanra és részvényekre gondoltunk, de az utóbbiról egyikünknek sincs fogalma, hogyan kellene.

Határozott vagyok, hogy megtanulom és megpróbáljuk, de nem tudom hol kezdjem. Könyvek, tanfolyamok? Meglehet rendesen tanulni ezekből? Tudtok valami konkrétat ajánlani? Köszi előre is! 26n

2023. jan. 23. 21:58
 1/5 anonim ***** válasza:
49%

Youtube. Gurukat kerüld. Tuti ajánlat nincs. Hallgass a józan eszedre.

Én ha full új lennék, simán csak vennék SP500 ETF-et, és kész. Sosem leszel okosabb egy index fundnál, ha nem erre áldozod a fél életed. Vagy ha ennél kockázatkerülőbb lennék, akkor állampapper.

2023. jan. 23. 22:03
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Hát a fèl életem nem áldoznám rá… egy kis pluszt, biztosabb alapot szeretnènk nyugdíjra, de ha többet is sikerülne azt sem bánnánk.

2023. jan. 23. 22:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Elemzésközpont és Bence Balázsnak vannak jó kis videói youtube-on.

Irodalom például Benjamin Graham: Intelligens befektető, ami megtanítja az alapokat.

2023. jan. 23. 22:33
 4/5 anonim ***** válasza:

"Én ha full új lennék, simán csak vennék SP500 ETF"

Nekem úgy tűnik még most is full új vagy. Vagy mitől akkora Joly joker ez az S&P500 ETF, hogy az összes netes hozzá nem értő okoskodó ezt ajánlja? Ha rosszkor veszel, akkor évekig csak veszteséget termelsz, nem beszélve a bróker költségeiről amit amúgy is fizetned kell. Szóval miért is annyira jó lehetőség ez?

2023. jan. 24. 07:30
 5/5 anonim ***** válasza:

A neten ingyen fellelhető anyagokat keresd meg, "lusta portfólió". Én sem értek hozzá, de ezt megjegyeztem.:)

Magadnak csinálj mindent!

2023. jan. 24. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!