Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha lakást szeretnék pár éven...

Ha lakást szeretnék pár éven belül, az állampapír jó nekem?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy a hivatalos infláció nem annyi, mint a valóság.

De mivel abból a pénzből ingatlant szeretnék (még spórolnom kell hozzá), aminek most stagnál az ára, a jelenlegi megtakarításom jó helyen van PMÁPban?

2023. jan. 19. 20:47
 1/6 anonim ***** válasza:
39%
Majd egy év múlva kiderül, ugyebár. Sosem lehet tudni semmit biztosra. Talán most először nem nettó ökörség állampapírt venni, én is vettem egy komolyabb összegért.
2023. jan. 19. 21:07
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Amennyiben 5 éven belül lakást szeretnél venni, jó választás a PMÁP.
2023. jan. 19. 22:58
 3/6 anonim ***** válasza:
24%

Ha lakást szeretnél pár éven belül, akkor vagy gyártanod kell 3 gyereket a CSOK miatt, vagy örökölnöd, esetleg nyerned kell egy nagyobbösszeget.

Ugyanis ma már más lehetőség nincs a saját lakásra.

Amikor egy panellakás 35 millió, egy kertes ház meg 75, ott hiába keresel havi nettó 700 ezret, nem tudsz ingatlant venni.

2023. jan. 20. 11:34
 4/6 anonim ***** válasza:
39%

Ezert nem 1500 EURt kell keresni. Tanulas, vagy kulfold.

2023. jan. 20. 12:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Külföldön is csak bérelni tudsz lakást. Idehaza meg még IT területen sem gyakori a nettó 1 milliótól magasabb fizu. És még abból is csak egy panellakást tudsz venni.
2023. jan. 20. 13:00
 6/6 A kérdező kommentje:

Én úgy számolok, jelenlegi 20 M körüli megtakarítást tenném állampapírba és ha minden jól meg kb. évi 3 M-t tudok hozzá spórolni... (ezeket és a lejáró évi hozamot is visszaforgatnám papírba)

Persze, ha ez a mostani ingatlanár stagnálás újra elindul felfelé, akkor csak futok utána, tudom. De nincs más ötletem. (CSOK, hitel... nem játszik)

2023. jan. 20. 17:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!