Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek normális ha...

Szerintetek normális ha szülők albérlet pénz 130 ezer forintot kérnek?

Figyelt kérdés
2023. jan. 18. 23:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
82%

A szülő dolga a gyereke támogatása, DE!, azért azt is nézzük meg, hogy mennyire erőn felül támogatjuk azt a gyereket, miért is van még otthon az a kölyök.

A mai anyagi helyzetünkben azt mondom, hogy nem kérnek tőle lakhatási hozzájárulást, max egy egy bevásárlást, de ez lehet holnap qvára megváltozik. Amúgy meg, jah ha sokallom, lehet külön költözni.

2023. jan. 19. 08:43
 12/22 anonim ***** válasza:
81%

"Szerintem meg ha nem birod eltartani a gyereked, amíg kirepül, akkor elég lúzer vagy. Nekem lesülne a bőr a képemről"

LOL szóval ha egy "gyerek" pl. 35 évesen is otthon lakik, akkor se adjon semmit a közösbe, mert az anyja dolga eltartani? Dióda...

2023. jan. 19. 11:01
 13/22 anonim ***** válasza:
82%

"Szerintem meg ha nem birod eltartani a gyereked, amíg kirepül, akkor elég lúzer vagy. Nekem lesülne a bőr a képemről"

12-es, pont ezt akartam írni. Onnantól, hogy a gyerek nagykorú, már nem a szülő dolga eltartani, hanem gondoskodnia kéne magáról. Netán a beteg szüleiről. Kicsit fordítva ülsz a lovon!

2023. jan. 19. 11:09
 14/22 anonim ***** válasza:
26%
13: Pedig ha nappalin tanul, a törvény szerint is el kell tartani 25 éves koráig, ha nem teszik meg, pedig megtehetnék, akkor rokontartást még a bíróság is megítél neki.
2023. jan. 19. 11:24
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Belinkelnéd ezt a törvényt?

Egyébként meg nem egy dologról beszélünk. Ha van a gyereknek jövedelme, miért is kéne a szülőnek eltartani akár 40 éves korában is? Elég érdekes hozzáállás.

2023. jan. 19. 12:11
 16/22 anonim válasza:
56%
Budán fizetünk ketten 140 ezret. Szóval elég sok szülőként ennyit kérni.
2023. jan. 19. 12:16
 17/22 anonim ***** válasza:

Én tudok olyat is, ahol 150 ezret kérnek a 2 gyereküktől (75+75, 400+ megkeresekik).

Igaz az apának lesz vagy 30 ezer nyugdíja.

Meg minden gyerekre iratott egy-egy házat a végrendeletébe.

(Egy ház üresen áll, amit akár el is adhatna a gyerekek alól és kiegészíti a nyugdíját. De nem, inkább a gyerekektől kér, végülis később az ő javukra.)

Azért az meg nem rossz, hogy 15-20 milliót kapnak így a szülők, a gyerekeknek meg lesz egy-egy 100 milliós háza külön.

Mondjuk nem derült ki a kérdésből, hogy rezsivel vagy rezsi nélkül?

Olyat is láttam, hogy nem kérnek pénzt a gyerektől, a gyerek meg 30 évesen nem is dolgozik, mert minek.

Nálunk Pesten (vármegye) 130 ezertől felfele megy 50m2 albérlet. Pl. egy tetőtér.

Ha épp a gyerek lakja azt már nem lehet kiadni. Ergó -130 ezer a szülőknek, ha "ingyen ottlakik" a nagy gyerek.

Rezsiszámla még a bevásárlás nem épp pénztárcabarátja a 100 ezer Forintos nyugdíjnak sem.

130 kicsit sokallom, de részleteket nem tudunk. Lehet a fafűtésre még a villanyra elmegy 80 ezer fejenként most.?

2023. jan. 19. 20:00
 18/22 anonim ***** válasza:

15: Nem tudom, még ez van-e hatályban, de kisebb-nagyobb eltéréssel a jogelv mindig is ez volt.

[link]

Állami gondozásban élő gyermekeknél ugyanez van. 25 éves korukig szoktak maradni, ha tanulnak.

2023. jan. 20. 01:30
 19/22 anonim ***** válasza:
15: Nem kaptunk információt arról, mi a helyzet a családban, ezért minden eset szóba jöhet a válaszban.
2023. jan. 20. 01:31
 20/22 Jacques Fosche válasza:

Ha a kvártély mellett benne van a koszt (anyja főz rá), nem kell beszállni a rezsibe és mondjuk teljesen reális módon, mondjuk övé az egész tetőtér vagy egy kis vendégház a kert végében - akkor jön, akkor megy, amikor akar, teljesen békénhagyják, élheti az életét, nőket vihet haza, stb. - akkor teljesen rendben van. Logikusan, ilyen feltételek mellett miért is fizetne valaki idegennek, ha teljesen jól elvan otthon és ezzel is tudja segíteni a szüleit? Vannak olyan többgenerációs, nagy házak, melyeket direkt azért építették a szülők, hogy együtt legyen a család és ne legyenek lakhatási problémái majd a gyerekeknek.

Plusz 1-nek: kéznél van a nagypapa és a nagymama, ha valakire rá kell bízni a gyerekeket. Én így látom.

2023. jan. 21. 07:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!