Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi van, akkor ha elírom...

Mi van, akkor ha elírom valakinek a nevét levél küldés esetén?

Figyelt kérdés

Felküldtem egy kisebb csomagot levél formájában, de az illető keresztnevét elírtam.

Dr. Tóth Dénes helyett Dr. Tóth Dávidot írtam (mert az orvosunkat pont Tóth Dávidnak hívják és az ugrott be).

A címét viszont biztosan jól írtam.

2023. jan. 11. 13:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Első körben cím alapján mennek, ha nincs a lakásban egy Dr. Tóth Dávid, akkor meg fogják találni.
2023. jan. 11. 13:34
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Jellemzően semmi. Magánház esetén nem nagyon nézik a nevet (gyakran ki sincs írva), bedobják a címre, és kész. Társasház esetén ha egyértelműen beazonosítható, hogy melyik lakásra gondolt a küldő (pl. egy Neubauer él az egész tömbben, és a vezetéknév stimmel, de a keresztnév nem), akkor bedobják oda. Ebből a szempontból a Tóth nem egy jó példa... de ha itt is egyértelmű, bedobják, ha nem, akkor vagy bedobják random emberkéhez, vagy felrakja a postás a levelet a postaláda tetejére.
2023. jan. 11. 13:38
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen társasházról van szó, de oda írtam az összes számot, amit az illető leírt nekem.
2023. jan. 11. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!