A Titanic-ból nem lehetne múzeumot csinálni?
Figyelt kérdés
Pontosabban magáról a róncsról beszélek. Azért már van olyan modern az emberi technológia, hogy készítsenek egy burkot a roncs kóré, kiszivattyúzzák a vizet, és mondjuk felvonóval le lehetne menni a roncshoz. Mert ugye a víz és az abban élő kártevők 1-2 száz év múlva teljesen elpusztítják. Szerintetek ez nem lenne kivitelezhető? Biztos sok pénzt emésztene fel, de az tuti, hogy vissza is jönne hamar, plusz a roncs is tovább maradna épségben.2023. jan. 6. 21:02
1/8 anonim válasza:
Hajrá, keress hozzá befektetőt :)
2/8 A kérdező kommentje:
Lenne ott hidd el.
2023. jan. 6. 21:19
3/8 anonim válasza:
3.8 kilometer melyen van, jeghideg tengerben. Gozod nincs rola hogy ez mit jelent. James Cameron elott akinek azert elegge szinte vegtelen mennyisegu penze van, kb. par robotot tudtak oda lekuldeni.
4/8 anonim válasza:
Figyi, a Titanic két részre szakadt, a két része között bő fél kilométer távolság és törmeléksáv van. Emellett 3800 méter mélyen van, ami önmagában komoly kivitelezést igényelne, mivel a roncsot körbevevő búra minden négyzetméterére 375 bar nyomás nehezedne (ekkora túlnyomástól már némely gázpalack/gáztartály is robban, amelyek nagyságrendekkel kisebbek, mint a te legalább 150 méteres búrád [a Titanic teljes hossza 269 m volt, de na, nem ettől drámai a film]). Nem tudom ki vállalna ekkora kockázatot majd 4 kilométer mélyen, ha az első embert szétroppantaná a nyomás, ettől hangozna a média és befuccsolna a vállalkozás. De ez csak a kérdésedhez hasonlóan hülye gondolat.
5/8 anonim válasza:
Kellene egy 'gyerek vagyok, bármiféle realitás érzék nélkül, ne vegyétek komolyan a kérdésem' pipa gyk-ra.
6/8 A kérdező kommentje:
Meg egy "csak bunkó módon jöttem sértegetni" pipa is elkélne már.
Azért van ez a rohadt oldal, hogy választ kapjunk a kérdéseinkre. Oké, most már levágtam hogy mi az akadálya a kivitelezésnek, de ezt fikázás nélkül is le lehetett volna írni. Mindenesetre, köszi!
2023. jan. 7. 14:28
7/8 anonim válasza:
Nyilván te tutira veszed, hogy megérné, csak éppen senkinek nem jutott eszébe, akinek lenne rá pénze is? Előttem leírták, nem úgy megy ez, mint mucsajröcsögén egy tini megálmodja.
8/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy előtted leírták... de akkor meg minek jössz ide okoskodni?
2023. jan. 7. 22:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!