Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A boltokban miért 9-esre...

A boltokban miért 9-esre végződnek a termékek árai?

Figyelt kérdés
Példának tegyük fel, hogy van egy 299 ft-os termék, ami valójában 300 ft, miért nem írják rá egyszerűbben az utóbbit?

2022. dec. 30. 11:20
1 2
 11/14 jpeacefuler válasza:
Lélektani árnak mondják ezt.
2023. jan. 10. 20:42
 12/14 anonim ***** válasza:

#9 pont tegnap vettem egy ruhát, ami alapból 2000 volt, de azt kisatírozták ÉS ráragasztottak egy áthúzott "7000 ft" matricát, mellette pedig volt egy "akciós" (=sárga) matrica, amire 4000 ft volt írva... Szóval akciósan megvettem kétszer annyiért

De máshol is volt már ilyen

Amúgy igen, a válasz az, hogy amikor az ember meglátja az árat (pl 990 forint), az valahogy olcsóbbnak tűnik, mintha ráírják kereken hogy 1000 ft

2023. jan. 22. 16:00
 13/14 anonim ***** válasza:

Minden törvény csak annyira képes védeni titeket, amennyire ti foglalkoztok vele, hogy az ilyen húzások ne maradjanak büntetlenül. Tehettek vásárlói panaszt a boltnál, vagy jelezhetitek a fogyasztóvédelemnek, stb.

Amíg ti, akik észreveszik csak ott hagyjátok (vagyis titeket sem zavar annyira nagyon), mások meg észre se veszik és bedőlnek neki, addig továbbra is szórakozni fognak vele, mert egyszerűen jobban megéri nekik szórakozni vele, mint nem tenni, vagy jobban figyelni, hogy ilyenek ne forduljanak elő.

Ha ti akik észreveszitek ügyet csináltok belőle, mert zavar titeket és nekik problémájuk lesz belőle - minimum mentegetőzniük kell, amivel szintén megy az idejük, de akár büntetéseket is kapnak - akkor elkezdenek egyre jobban odafigyelni és tenni érte, hogy ne legyenek ilyen kis trükközések.

Rajtatok is múlik, hogy milyen a világ, amiben éltek!

Olvasgassátok egy kicsit a törvényt!

[link]

2023. jan. 22. 18:12
 14/14 anonim ***** válasza:
12-es vagyok, szerintem egy 16 éves panaszkodását ben vennék valami komolyan
2023. jan. 22. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!