Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megéri kertészetet/zöldségest...

Megéri kertészetet/zöldségest nyitni manapság?

Figyelt kérdés

Abból indulok ki, hogy itt a környékünkön Heves megyében jut kb 5 falura egyetlen zöldséges, de az is horror áron ad mindent. Arra gondoltam, hogy zöldségeket és virágokat termesztenék, amikrt nagy tételben ott helyben is meg lehetne vásárolni, de nyitnék saját zöldséges/virágos boltokat is, meg viszonteladóknak is adnék el.

Ez eléggé egyszerűnek tűnik, és az eddigi tapasztalataim alapján kereslet is lenne rá. Ha viszont tényleg ennyire egyszerű és jövedelmező, akkor miért nem csinálta meg ezt bárki más előttem? Mi ebben a tervben a buktató?

2022. dec. 27. 23:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy a falvakban elo emberek tobbsege szegeny. A fakvakban sokkal kisebb az egy fore juto jövedelem mint a varosokban, meg ha a ciganyokat ki is vesszuk a szamitasbol.

Azt a keves penzuket nem zoldsegre fogjak kolteni. Plane nem draga zoldsegre es foleg nem virágokra.

Ha megis akkor a tobbseg a varosban fog a hipermarketekben bevasarolni joval olcsobban mint amennyiért te adod. Ha versenybe szallsz az araikkal akkor nem fogsz profitot termelni.

Raadasul gondolom fogalmad sincs a zoldsegtermesztesrol, fogalmad sincs mekkora terület, ido, penz es tudas szukseges hozza.

2022. dec. 28. 00:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Mert a falvakban (rajtad kívül) ezeket amikről beszélsz, megtermeli mindenki magának.
2022. dec. 28. 01:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Romló árukészlettel kereskedni egy súlyos gazdasági válság elején... életveszélyes döntés. Értelmes ember nem vág bele.
2022. dec. 28. 02:04
 4/4 A kérdező kommentje:
1-es, évekig dolgoztam mezőgazdaságban, és érdekelt is, azért hagytam ott egyedül, mert nem túl jövedelmező. A szakmai tudás részével nem lenne bajom.
2022. dec. 29. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!