Mi arról a velenyetek amikor valaki arról ír hogy egy cégnek mekkora bevétele van és hogy abból telne béremelésre? Én úgy tudom a cég a bevételt bármire fordíthatja saját döntése akár a tulajdonos ki is veheti az egészet leszámítva
Bevétel nem egyenlő a profittal. Például a MÁVnak, BKVnek, akár egy benzinkúthálózatnak stb több milliárdos bevételei vannak és mégis veszteségesek.
A cégek profitorientáltak. Bármekkora a bevételük, ha van elég és megfelelő minőségű munkaerő akkor nem nagyon fognak emelni, hiába gazdag a cég.
Ezt el kell fogadnod. Ha ez nem tetszik akkoralapíts egy saját céged amelynek milliárdos bevételei vannak és emelj a dolgozóknak átlagon felül!
Ha te nem fizetsz átlagon felül akkor más miért fizessen neked?
Hiába nagy az árbevétel de a cég meg veszteséges akkor ki az a hülye aki átlagon felüli béremelést ad? Ha a te céged veszteséges lenne akkor emelnél?
Egy munkáltatót nem nagyon érdekli a béremelés míg a cégben minden munka el van intézve. Sajnos nem vagyok cégtuljadonos, de ha az lennék akkor sem emelnék a hozzád hasonlóknak. Alapvető közgazdasági dolgokkal nem vagy tisztában és közben azt szajkózod, hogy mindenkinek emeljenek bért (akár a nemlétező profitból).
"Nehogy már nekem kelljen megvalósítani a te hülyeségedet..."
Nehogy már a cégnek kelljen megvalósítani a te hülyeségedet...
A 4; 6; 8 hozzászólás az ennyém. Vitatom, hogy hülyeséget írtam volna. Továbbra is fenntartom, hogy amit te mástól elvársz (fizetésemelést a cégtől) azt más is elvárhatja tőled (az alkalmazottad a te cégedben).
Mivel fogalmad sincs, hogy mi a különbség a bevétel és a profit közöd csak reménykedni tudok, hogy nem a könyvelési osztályon dolgozol! A cég a profitját bármire elköltheti, de a jelen gazdasági helyzetben a piacképtelen tudással és végzettséggel rendelkező dolgozók bérét nem fogják emelni. Cégtulajdonosként (sajnos nem az vagyok) én se emelnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!