Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ezt megteheti egy üzlet?

Ezt megteheti egy üzlet?

Figyelt kérdés

Járok tippmixelni egy kocsma/lottózóba. Olykor nyerek is, múlt héten nyertem többször is. Erre, ma felhív a kocsmáros, hogy hiány van a kasszában, mert nem lett levonva tőlem a játék ára. (abból, játszok, amit nyerek)

És hogy fizessem ki.

Viszont, én arra nem emlékszem, hogy valaha is többet adott volna. És hogy mindig le is vonta amit kellet. Azért, csak feltűnt volna, hogy több pénzem van a kelleténél. Ráadásul, azt mondja 2x is tévedés történt.

Nem érzem ezt jogosnak. Ilyenkor, mit lehet tenni? Nem úgy van hogy ő tévedett, még ha igaz is lenne?

Egyáltalán, van ilyen hogy felhívja az eladó a vásárlót hogy gyere be fizesd ki a hiányt?

2022. dec. 18. 09:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy azt mondani szokás - pénztáról való távozás után reklamációt nem fogadunk el!

De ha korrekt akarsz lenni mond meg, hogy mutassom kamera felvételt, ami a kasszát veszi és tisztán, kivehetően látszik rajta, hogy hiba történt akkor amikor téged szolgált ki...

2022. dec. 18. 09:27
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Honnan tudja utólag, hogy neked adott rosszul? Gondolom nem csak te tippmixelsz ott, különben nem érné meg neki fenntartani. Ha hiány van a kasszában az minden esetben a kasszás hibája (ha több van az is), két játék ára meg nem hiszem, hogy földhöz vágja. De több tízezer is tanulópénz, hogy a pénzzel végzett munka nem játék, oda kell figyelni.
2022. dec. 18. 09:36
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
"Így jártál haver, majd máskor jobban figyelsz" - el elbúcsúznék tőle.
2022. dec. 18. 09:50
 4/9 anonim ***** válasza:
94%
Hiány akkor lehet, hogyha a bizonylatokkal alátámasztott nyilvántartás szerinti készpénzegyenleg nagyobb a valóságosnál. Esetedben ha a korcsmáros kiállított egy bizonylatot, ami azt támasztja alá, hogy ő pénzt vett át. Magyarán innentől kezdve a pénz csak miatta hiányozhat, hiszen a könyvelés alapján ő átvette a pénzt, de a számlálás alapján a kasszáig már nem jutott el. Úgyhogy a saját zsebében keresgélje a hiányzó összeget.
2022. dec. 18. 10:28
 5/9 A kérdező kommentje:
Azt mondta, hogy a bevétel kiadásnál tudja bizonyítani hogy nálam történt a hiba, mármint az én szelvényem kiadásánál. És hogy úgy emlékszik, hogy én játszottam annyi pénzel, ami a hiány.
2022. dec. 18. 11:09
 6/9 anonim ***** válasza:
89%
Ne legyél balek. Nem tartozol nekik. Oda se vinnem a pénzem legközelebb.
2022. dec. 18. 11:11
 7/9 anonim ***** válasza:
88%
Csak a hiányt akarja rajtad leverni, felejtsd el a csávót.
2022. dec. 18. 12:03
 8/9 A kérdező kommentje:
Jogilag, tehet ellenem valamit?
2022. dec. 18. 12:13
 9/9 anonim ***** válasza:
94%

8

nem

2022. dec. 18. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!