Lehet ebből bajom ha nem veszem át a magánszemélytől rendelt utánvétes csomagot?
Figyelt kérdés
irtam par napja egy sracnak, replika tech-et arul es ki tett egy képet róla es aztmondja h eredeti a kep. Aztan irta h kedden feltudja adni es irtam neki h majd kesobb adja fel. Aztan szerdan irtam neki h nem leszek otthon szoval ne kuldje es erre irja h o mar feladta mert meg regebben szerdat beszeltunk es azt gobdolta h akkor feladhatja. (Semmi jelzes , feladoszelveny elkuldese nelkul) erre elkezdi hogy o feljelent mert hogy bukott 3800ftot. Hozzateszem 2000ret irt postara de mindegy. Es eleve irtam neki hogy feladas elott kuldjon rola videot mert szeretnem megnezni ami persze nem tortent meg, aztan csak ma kuldott. Nagyon rossz, , nem szakadt meg semmi de a cimke egyeltalan nem is hasonlit stb. Az lenne a kerdesem hogy ezert fel tud jelenteni? Lesz abbol barmi bajom ha nem veszem at a csomagot, es irok a postanak hogy kuldjek vissza? Koszonom a valaszokat!2022. dec. 17. 20:04
2/8 A kérdező kommentje:
Okes, de ha ezt irta es valoban megtenne, fog tortenni valami? Egyeltalan el merne menni rendorsegre ilyen kis ugyert, foleg ugy hogy hamisitvanyokat arul?😀
2022. dec. 17. 20:32
3/8 anonim válasza:
Küldeményt nem átvenni nem bűncselekmény.
4/8 anonim válasza:
Max kirak néhány csoportban, hogy nem vagy megbízható vásárló. Ő nem csak a 2000ft-os postaköltséget bukja, hanem a visszaszállítás díját is kifizettetik vele.
5/8 A kérdező kommentje:
Persze, en sem ertettem hogy jon ide a feljelentes. Nyilvan azert mondta mert o kifizette elore a postakoltseget.
2022. dec. 17. 21:56
6/8 anonim válasza:
Azért hazudta, mert azt remélte ezzel eléggé megfenyeget téged, hogy átvedd a csomagot.
7/8 anonim válasza:
"Okes, de ha ezt irta es valoban megtenne, fog tortenni valami?"
Ok, kezdjük előlről.
Bárki feljelenthet bárkit bármiért, csak épp itt nincs semmi jogalapja. Ebből nem lehet pereskedés, nem történt károkozás sem (kifizetett egy postaköltséget, ez túl kicsi kár, hogy foglalkozzanak vele), pereskedés esetén (ami nem lesz) a perköltség messze túlmutatna a káron.
Ha be szeretné rajtad hajtani a kárt, akkor fizetési meghagyást kellene kérnie, ami 5000 Ft (ennél kisebb a kár, tehát nem fog 5ezret fizetni azért, hogy behajtson 3000 Ft-ot - ráadásul még nem is biztos, hogy elfogadnád/elismernéd a tartozást), tehát semmi nem lesz ebből.
8/8 A kérdező kommentje:
Rendben, megnyugodtam, koszonom mindenkinek a valaszokat!:))
2022. dec. 18. 10:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!