Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kapott már valaki üzenetet...

ImreAga kérdése:

Kapott már valaki üzenetet ezekről az oldalakról: mrgrventn.com, tzngml.com, tknbtpflf.com, lctmlt.com, bmrgtwr.com?

Figyelt kérdés
Mindig azt írják, hogy "sikertelen kártyás fizetés", és változó nagyságú euró összeg jelenik meg, holott én rendeltem semmit. Mindez azután történik (kb 2 hetente), hogy egy oldalon web-kártyával próbáltam regisztrálni.

#web-kártya #sikertelen kártyás fizetés #zaklató oldalak #bankkártya-adatlopás?
2022. dec. 14. 17:13
 1/5 Koplárovics Béci ***** válasza:
69%
Normális levelezőben meg sem jelennek, csak alapból spambe kerülnek.
2022. dec. 14. 17:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Tán le kéne tiltatni azt a kártyát, mielőtt sikerül is nekik pénzt leszedni. Én egy 4,5 eurós mobilbankos “sikertelen fizetés” értesítő után egy perccel már a banki ügyintézővel tiltattam a kártyám (előbb ki kellett deríteni, hogy az 5 kártyából melyiket próbálják lehúzni), itt meg napi szintű kérdés, hogy x nagyobb összegeket próbálnak vagy le is vesznek a user számlájáról, de le nem tiltja azt a szaros kártyát… ti valami jótékonysági intézmény vagytok a scammereknek???

Milyen weboldalon adtad meg a kártyaadataid?

2022. dec. 14. 20:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hol próbálkoztál, lehet, hogy rejtve valahol voltak olyan feliratkozások, hogy itt meg ott előfizetsz erre meg arra. Különösen, ha idegennyelvű oldal, pláne, ha nem tudod nagyon jól a nyelvet. A web-kártya, megfelelő arra, hogy ne tudjanak online megkárosítani; erre van kitalálva.

Bizonyára nem tisztességesek, úgyhogy, ha akaratod ellenére szerződtél valamire, nem fognak behajtással foglalkozni.

Értesítgethetnek, hogy nem sikerült pénzt csórniuk; nincs szerencséjük, hogy biztonságos online fizetésre alkalmas kártyát használtál.

┌ 2-es! Web-kártya. Ha a kártya tulajdonosa nem ad pénzt a hozzátartozó alszámlára (pl. OTP), vagy nem emeli a napi 1 Ft-os kártyalimitet (pl. Erste bank) netbank használattal, kettős azonosítással, akkor nem tudnak a kártyaadatokkal pénzt lopni. Nem kell tiltatni a kártyát, a web-kártya tkp. letiltás állapotban van, kivéve, ha a használója módosít, mert fizetni akar vele. ┘

2022. dec. 14. 23:10
 4/5 anonim ***** válasza:

“ ┌ 2-es! Web-kártya. Ha a kártya tulajdonosa nem ad pénzt a hozzátartozó alszámlára (pl. OTP), vagy nem emeli a napi 1 Ft-os kártyalimitet (pl. Erste bank) netbank használattal, kettős azonosítással, akkor nem tudnak a kártyaadatokkal pénzt lopni. Nem kell tiltatni a kártyát, a web-kártya tkp. letiltás állapotban van, kivéve, ha a használója módosít, mert fizetni akar vele. ┘”

Ezzel az a bibi, hogy a kártyám, amit tiltani kellett sose volt online használva 1 eset kivételével, amikor a saját bankom fizetési felületén akartam vele fizetni. ;) Nem mellesleg bizonyos esetekben nem tudok virtuális kártyát csinálni, mivel céges kártyáim is vannak és azokra nem lehet.

A kérdező kártyáját le kell tiltani, mert már kint vannak a kártyaadatai

2022. dec. 14. 23:36
 5/5 anonim ***** válasza:

↑ 4

Miért kell tiltani web-kártyát? Mi van akkor, ha "kint vannak az adatai"? Az, amit írt a kérdező: kap értesítéseket sikertelen fizetésről.

Nem is emlékszem mióta van web-kártyám, online fizetéshez soha nem adtam meg más kártyám adatát. Mivel SMS értesítést kapok minden kártyás tranzakcióról is, eddig háromszor kaptam SMS-t, hogy valami ilyen-olyan furcsa nevű akármi esetén sikertelen volt a kártyás fizetésem valamennyi $ összegben. Nyilván EU-n kívüli helyről próbálkoztak, így nem volt szükséges erős azonosítás, elég lett volna a kártyaadat. Próbálkoztak, egészségükre.

Ha a POS terminálhoz, ATM-hez használt kártyám adatai lennének a neten, akkor sikerrel jártak volna, szükséges lett volna intézkednem, például, letiltatni a kártyát.

2022. dec. 15. 16:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!