S&P500 index vagy PMÁP? Esetleg mindkettő?
Kecsegtető a PMÁP várható kb 2*15% kamata a következő két évben, csak hát a forint elég ingatag, és a hosszú trendet nézve csak gyengül, és semmilyen jel nincs arra, hogy ez változna. Tudni fogja fizetni az állam a kamatot úgy, hogy közben ne gyengítsen az árfolyamon?
Ebben a nagy tőzsdei esésben diverzifikáció és az olcsóság miatt vásároltam egyedi részvényeket is, amikkel összességében pluszban vagyok, de nem szeretném, ha túl nagy szeletet tennének ki az egyedi részvények a portfóliómban, mivel nem értek hozzájuk: ezért gondolkodtam, hogy talán az lenne a célravezető, ha S&p500-at vennék. Sajnos most erős a dollár, de gondolom az index növekedése befogja hozni az esetleges árfolyamgyengülést, hosszabb távon pedig akár abból is pluszként jöhetnék ki.
Tanácsok?
"Sajnos most erős a dollár..."
Ma éppen nem. Ebben a percben éppen 385.72 a tőzsdei árfolyam.
@3
Épp ma egy éve 322-326 között mozgott.
Szóval, még erős. Legalábbis a HUF-hoz viszonyítva.
Részemről mindkettő.
Mindkettő más céllal:
- 6 éves PMÁP: rövid és középtávra, kis összegekkel havonta folyamatosan
- S&P500 tőzsdeindex követő SXR8: hosszú távra, 2-3 havonta 1 db,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!