Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A munkahelyemről elküldhetnek...

A munkahelyemről elküldhetnek ez miatt?

Figyelt kérdés

Határozatlan idejű szerződésem van. Másfél éve dolgozok a mostani helyemen és egy volt kismama helyére jöttem ide. Lassan eljön az ideje, hogy visszajönne dolgozni, arra a munkakörre amit én már betöltöttem. Mik a lehetőségeim, elküldhet ilyen indokkal a munkáltató?

Mikor ide jöttem, ilyenről szó sem volt és a szerződésem sem határozott idejű.

2022. dec. 9. 11:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2022. dec. 9. 11:52
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem, majd a kismamát átteszik más munkakörbe.
2022. dec. 9. 12:28
 3/17 anonim ***** válasza:
55%
Vagy téged
2022. dec. 9. 12:46
 4/17 anonim ***** válasza:
46%
Biztos ami biztos. Basszál egyet a főnökkel. Problem solved.
2022. dec. 9. 12:48
 5/17 anonim ***** válasza:
60%

Nyilván nem ez lesz az indok.

De vannak lehetőségek:

- áttesznek téged más munkakörbe

- őt teszik át más munkakörbe

- téged elküldenek

- neki olyan új munkakört ajánlanak fel, amit inkább nem fogad el és felmond

2022. dec. 9. 12:53
 6/17 anonim ***** válasza:
50%

Mekkora a cég, kicsi vagy nagy?

Alapvetően te vagy jobb helyzetben, mert frissen be vagy tanulva, nincs gyereked. A kismamát kötelesek visszavenni, de nem kötelesek megtartani, tehát bármiféle indoka hivatkozva kirúghatják, ha mondjuk letelt a csed alatt felgyűlt szabija.

Természetesen, téged is kirúghatnak valamiféle más indokra hivatkozva. A legjobb, ha megkérdezed a főnököt, mit tervez

2022. dec. 9. 13:14
 7/17 anonim ***** válasza:

Nem, nem küldhetnek el. Én többször dolgoztam kismama hyett, és emiatt határozott idejű szerződésem volt. Az volt a szerencse, hogy amikor a kismama visszajött, akkor egy másik teljes állásban lévő felmondott, így meghosszabbítottak.

De ha határozatlan időre szól a szerződésed, akkor hosszú távra terveznek. A kismama meg lehet, hogy más feladatkörr fog kapni.

2022. dec. 10. 07:49
 8/17 anonim ***** válasza:

7-es, nem tudhatod, mekkora cégről van szó. Lehet, hogy pár fős kis cég, ahol nincs hely a visszatérőnek is, meg annak is, akit a helyére vettek fel, szóval valakit választani kell majd.

Mondvacsinált indokkal mindkettőt el lehet küldeni.

2022. dec. 10. 08:08
 9/17 anonim ***** válasza:

Ez volt a kérdés: "A munkahelyemről elküldhetnek ez miatt?"

Helyes válasz, hogy emiatt nem. Viszont minden más okot lehet találni egy felmondásra. Persze olyat is, amit meg lehet támadni a bíróságon.

2022. dec. 11. 07:49
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kis cégről van szó, mind a kettőnket nem fogja alkalmazni.

Beszéltem a főnökömmel ezzel kapcsolatban és nem kaptam egyértelmű választ. Év végén szeretne visszajönni a kismama és az volt a válasza, hogy addig még sok minden történhet, meg hol van az még meg hogy majd akkor visszatérünk rá.

Csak nekem meg nyilván nem mindegy, hogyha egyik napról a másikra el leszek küldve.

2023. jan. 26. 10:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!