Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért lett hírtelen mindenki...

Miért lett hírtelen mindenki aranykalászos gazda?? Miért éri meg ennyire?

Figyelt kérdés
Mezőgazdász családból származom, olvasok itt is fura kérdéseket,tanfolyamon is kb én voltam az egyetlen aki tudta is miről van szó. Sok diplomás közgadász,jogász...és szakmagyűjtő volt.

#közgazdaság #Aranykalaszos
2022. dec. 8. 18:20
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Nem lett.
2022. dec. 8. 18:53
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Ha jól emlékszem, valamilyen támogatáshoz van köze. Valamelyik mezőgazdasági "ingyenpénz" esetén nem elegendő az, hogy termőföld van valakinek a birtokában, az is szükséges, hogy legyen szakirányú végzettsége, erre pedig megfelelő az aranykalászos gazda képzés, ami hamarabb megvan, mint a többi.
2022. dec. 8. 18:54
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Én is megcsináltam. Egyszerűbb volt így zártkertet venni mint kifüggeszteni és imádkozni hogy más ne vegye meg akinek elővételi joga van. Földügyletben sokkal több jogod van vele mint egy átlagos embernek.
2022. dec. 8. 18:56
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
10+ éve érte meg.
2022. dec. 8. 19:09
 5/9 anonim ***** válasza:
1ha hoz kb. 1,5mFt-ot, ha gazda vagy lehet 2ha-nál több földed, ház ezért éri meg!
2022. dec. 8. 19:24
 6/9 anonim ***** válasza:
89%
Hiába van földed ha nincs ilyen gazda papírod akkor nem igényelhetsz föld alapú állami támogatást.
2022. dec. 8. 19:33
 7/9 anonim ***** válasza:
41%
Én nem lettem aranykalászos gazda és nem is ismerek senkit, aki az.
2022. dec. 9. 00:05
 8/9 anonim ***** válasza:
90%
csak aranykalásszal vehetsz erdőt, szántót, rétet vagy olyan zártkertet ami nincs kivonva. Én azért csináltam meg szőlőst akartam venni és bort csinálni.
2022. dec. 9. 08:22
 9/9 anonim ***** válasza:
93%

Azért, mert rengeteg jogász/közgazdász fektet szántóföldbe, erdőbe és hasonlókba. Csak ugye ez nem éppen köztudott, így tudnak bennfentesként nagyot szakítani. Pár éve pedig már nem lehet szakirányú végzettség nélkül földet vásárolni, gazdálkodni, támogatást felvenni.

Én is ilyen családból származom. Hiába agrármérnök az öcsém, csináltam egy aranykalászost, ki tudja mit hoz a jövő.

2022. dec. 9. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!