Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az miért jó, ha valaki 25-30...

Az miért jó, ha valaki 25-30 évesen kezd el dolgozni?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy 40 évet kell dolgozni, és ezek az emberek, akkor 65-70 évesen fejezik be a munkát, amikor már nem a legjobb fizikai erőben vannak (persze ha megélik ezt a kort.)

#munka #65-70 évesen
2022. dec. 4. 18:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%

#6 persze. Diploma mellett is lehet szakmai gyakorlatra menni pér órában. az lenne az ideális.

Van ismerősöm aki már 40+ és még 1 perc bejelentett munkahelye nem volt. alkalmi munkákból, pizzakihordásból él.. de az is fekete munka

2022. dec. 4. 20:22
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert egy diploma szerzése minimum 5,5 év, doktori esetén még hosszabb. Legtöbb diplomás állásnál nem szükséges erős fizikum.

A munkát egyébként bármikor befejezheted, nem szükséges hozzá 1 évet se dolgozni (csak magadnak kell fizetned a járulékokat, biztosítást).

2022. dec. 4. 22:09
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

11

Szakmai gyakorlat alatt a legtöbb cég nem jelent be - multiknak kötelező, de a magyar cégek ezt szépen megoldják borítékolással, vagy be se jelentenek még 6 órára sem.

Én évvesztes voltam, így 19 voltam mire leérettségiztem, BME-n az osztatlan építészmérnök szakot pedig 7 év alatt sikerült elvégeznem, ebbem volt 1 év csúszás és 1 év Erasmus. Szóval 26 voltam mire el tudtam kezdeni érdemlegesen dolgozni.

2022. dec. 4. 22:59
 14/17 Revolúcióbiológus ***** válasza:
83%
Be is baszna ha 40 évet kéne dolgozni. Dolgozz annyit, amennyi jól esik - nehogy már felülj ennek a móka alapú társadalmas hülyítésnek. A munka szép, a munka jó - de fontosabb a fej. A modern világban a termelékenység számít, nem a munkaidő. Ha 1 év alatt el tudod érni amihez másnak 40 év kell, akkor dolgozz egész életedben csak 1 évet.
2022. dec. 5. 04:16
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Jelnleg 65 év a nyugdíjkorhatár. Mire a mostani aktív generáció odajut, lesz az 70 is, sokan meg se fogják érni. Aki megéri, az is csak alamizsnát fog kapni az államtól, akkor is, ha végig dolgozott 40 évet. Pont ezért halál mindegy, mikor kezdesz el dolgozni, a lényeg, hogy öngondoskodással magadnak teremtsd meg a nyugdíjat, befektetésekkel. Pl. ha sikerül venned 3-4 jó állapotú lakást, akkor azokat kiadod és eljössz nyugdíjba 60 évesen.
2022. dec. 5. 08:36
 16/17 anonim ***** válasza:
80%

15

A mostani 20-as generacio orul ha valami szar panelra ossze tudja sporolni az onerot, 1,2 millios negyzetmeter arak tekinteteben.

2022. dec. 5. 08:38
 17/17 anonim ***** válasza:
89%

#16: Azért 1,2 millió nincs a panellakás négyzetméterára. Az közel 70 milliót jelentene egy panellakásért. Csak olyan 700-750 ezer körül vannak a négyzetméterárak, igaz, az is irreálisan sok.

De ezt a CSOK-nak köszönhetjük. A kúrmány tenyészpénzei nélkül csak olyan 15 millió volna egy panellakás, az azért még elérhető volna.

De hát... túl sokan vannak, akik pénzért b*sznak...

2022. dec. 5. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!