Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez hogy működne? Beüti a...

Ez hogy működne? Beüti a terminálba az összeget, azt én paypassal kifizetem és a kasszából pedig kiveszi a pénzt és odaadja nekem?

Figyelt kérdés
[link]
2022. dec. 2. 15:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon nem tudom hogy működne. Hollandiában élek, itt csak szólok a kasszásnak, hogy kp-t szeretnék felvenni, ő benti az összeget, én oda erintem q kártyám, ő pedig kifizeti. Minimum és maximum összeg is van, a minimum 5euro, a maximum talán 150, de én csak 5-öt szoktam felvenni. Plusz nem minden üzletben lehetséges.
2022. dec. 2. 16:01
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönnöm a választ!

Én is furcsálltam a mai cikket.

Mondjuk nem egy rossz ötlet, ha a közelben nincs automata.

2022. dec. 2. 16:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Na igen.... Mondjuk én kisvárosban élek, itt összesen két automata van, mindkettő uzleten belül, tehát csak nyitvatartási időben érhető el. Nagyon kevesen használnak készpénzt, leginkább a 80 feletti korosztaly, itt mindenki kártyázik, nekem is csak azért kell a kp, hogy a futárnak tudjak adni
2022. dec. 2. 16:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Tudom, borúlátó vagyok, de attól tartok, hogy pont ott nem lesz segítség, ahol kéne, ahol nincsenek ATM-ek. Mivel nagyon kevés készpénzt használok, nagyon jó lenne, ha annak időnkénti felvétele miatt nem kéne a városba utazni, hanem megtehetném a buszmegállónál is közelebb levő helyi boltban. Csakhogy, többször hallom, hogy bajban vannak készpénzzel, ha valaki nem kártyahasználattal fizet. Bizonyára üzletpolitikai megfontolásokra bízzák, nem lesz kötelezettség a szolgáltatásnyújtás. Attól tartok, falusi kisboltok nem vállalják fel az ezzel való bajmolódást; emiatt nem fognak vásárlót veszteni. Azzal meg nem kerülök jobb helyzetbe, ha a városi TESCO, SPAR, ALDI, LIDL, PENNY nyújt ilyen lehetőséget.
2022. dec. 2. 17:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Én mint vállalkozó nyilván nem örülök a dolognak. Egy bank (ha nézem az OTP-t ami óriási eredményeket produkál, minden negyedéves jelentésében) abból a nyereségből, amit termel, nyilván kibírja, hogy havi két alkalommal összesen összesen 150 ezer forint díjmentes készpénz felvételt biztosítson.

Én meg biztosítsam rezsicsökkentett áron a cukrot, meg a tejet, meg a lisztet meg a krumplit, és emellé még bankautomatát játsszak a vevőkkel, szóval tartsak olyan mennyiségű készpénzt a kasszában, hogyha minden második ember csak készpénzt felvenni jön be, akkor akár napi 50 embert is ki tudjak szolgálni készpénzzel. Nem azért vettem fel az alkalmazottamat, hogy bankos kisasszonyt játszon ingyen a banknak. Még jó hogy azt a lóvét, amit odaadok, nem 1-2% pénzforgalmi díjért adják vissza a bankban nekem.

De előszörre ennyibe kerül, amikor még nem tudom hányan fognak jönni aznap...

2022. dec. 2. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!