Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy Egyesület lehet közhasznú,...

Egy Egyesület lehet közhasznú, de közben egyesület is. Hogyan lehet szétválasztani ezt pénzügyekben és mit szabad, mit nem?

Figyelt kérdés

Az Egyesület, mint közhasznú szervezet működése nyilvános, a közhasznú tevékenysége körében nyújtott szolgáltatásait az Egyesület tagjain kívül bármely harmadik személy is igénybe veheti.

De lehetnek ezen kyívül nem közhasznú, sőt üzleti tevékenységei is. Például lehet egy tagsága, amelyik tagdíjat fizet. Kaphat 1%-ot, és lehet más bevétele. Vsan valami szabály arra vonatkozóan, hogy a pénzeit mire fordythatja, minek kell mindenki számára nyilvános tevékenységnek lennie, mire kérhet belépti díjat, mire adhat kedvezményt a tagoknak, stb.

2022. nov. 26. 13:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Az alapító okirat rendelkezik ezekről, valamint a közhasznúság fajtája sem mindegy. A beszámolóban és a könyvekben szét kell választani ezeket a bevételeket és a kiadásokat.
2022. nov. 26. 14:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Én letöltöttem egy közhasznú egyesület alapító okirat mintát, de ilyesmit nem láttam benne
2022. nov. 26. 16:41
 3/6 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha menet közben változik, hogy milyen közhasznú tevékenységeket szeretne folytatni?
2022. nov. 26. 16:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Az okiratok lehet (kell) aktualizálni.
2022. nov. 26. 17:34
 5/6 A kérdező kommentje:
alapító okirat az csak az alapításról szól nem?
2022. nov. 26. 17:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem.
2022. nov. 26. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!