Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Igényelhető munkanélküli...

Igényelhető munkanélküli segély munkahelyváltáskor?

Figyelt kérdés
Sok éve dolgozom szünet nélkül egy cégnél. Év végével felmondok, mivel találtam egy jobb lehetőséget. Ismerősömtől hallottam hogy ugyanilyen helyzetben ahogy megszűnt a munkaviszonya bejelentkezett a segélyért, mint munkanélküli, megigényelte 3 hónapra és meg is kapta. 1-2 napot nem volt bejelentve aztán ment is az új helyre. Ilyen létezik? Egy az hogy egész jó összeg és most nagyon rá lennék szorulva. A másik hogy egy év után jár újra ez a segély és hosszú távra tervezek az új helyen is szóval ha nem élek ezzel a lehetőséggel akkor elvesztegetésnek érzem. Valaki csinált már ilyet?

2022. nov. 21. 07:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehetséges a fennmaradó összeg 80%-át kikérni. Szóval ha mondjuk neked havi 100 nettót adnának 90 napra és két napig vagy hivatalosan munkanélküli akkor kb 293*0.8 = 234eFt nettót megkaphatsz. VISZONT! Ha jól emlékszem ezt nem azonnal nyomják a kezedbe hanem a 90 nap után és külön kell kérvényezd.

A lényeg, hogy van ilyen lehetőség, menj be a munkaügyibe vagy hívd fel őket és tájékoztatnak.

2022. nov. 21. 07:46
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha te mondasz fel, akkor azt hiszem, nem.

Legalább közös megegyezéses szerződésmegszüntetés kellhet.

De hát hívd fel a Munkaügyi Központot, ők a kompetensek abban, ők mit milyen feltétellel adnak!:)

2022. nov. 21. 07:50
 3/10 anonim ***** válasza:
7%

"megigényelte 3 hónapra és meg is kapta. 1-2 napot nem volt bejelentve aztán ment is az új helyre"

Csak a munkanélküli napokra kapja meg, de ezt is a hivatal megmondja.

2022. nov. 21. 07:52
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"Ha te mondasz fel, akkor azt hiszem, nem."

Ez csak régen volt így ma már nem érdekli a munkaügyit. A másik, hogy a "felmondások" túlnyomó többsége közös megegyezéses.

2022. nov. 21. 07:54
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
3, nem csak arra kapja meg. A teljes napit megkapja, maíg álláskereső, és kérésre megkapja a 80%-ot, ha elhelyezkedik. Viszont ebben az esetben a legközelebbi jogosultsága egy időre elveszik.
2022. nov. 21. 07:57
 6/10 anonim ***** válasza:
2022. nov. 21. 07:58
 7/10 anonim ***** válasza:
43%

Igen, meg lehet csinálni.

Én 2 éve, mikor december 23.-án eljöttem az egyik helyről és január 4.-én kezdtem az új helyen, akkor gondolkodtam rajta, kaptam volna pár százezret, de nem akartam az új helyen magyarázkodni meg égni, hogy a TB kiskönyvemben a munkanélküli szerepel.

2022. nov. 21. 09:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Akkor gratula, hogy otthagytál pár százezret a semmiért. Ha fel vagy véve akkor a kutyát nem érdekli mi van a TB kiskönyvben, senkinek nem kell magyarázkodni.
2022. nov. 21. 12:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Két ünnep között nem is biztos, hogy el tudtam volna intézni.
2022. nov. 21. 13:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Mikor kérhető egy összegben az álláskeresési járadék?

Az álláskeresőnek van lehetősége az álláskeresési járadék folyósítása időtartamának hátralevő idejére eső összeg egy összegben történő kifizetését kérni abban az esetben, ha az álláskeresési járadékban részesülő álláskereső, a járadék folyósítási idejének kimerítését megelőzően határozatlan időtartamú teljes, vagy legalább napi négy óra munkaidejű részmunkaidős munkaviszonyt létesít. Az egy összegben kifizetendő juttatás mértéke a még hátralévő időtartamra járó juttatás összegének 80 százaléka.

Abban az esetben, ha a nyugdíj előtti álláskeresési segélyben részesülő álláskereső a segély ideje alatt álláskeresési ellátásra válik jogosulttá, mely folyósítása alatt ismét elhelyezkedik amennyiben kéri, a fennmaradó időtartamra járó juttatás (álláskeresési járadék) meghatározott mértékét egy összegben ki kell fizetni a folyósítási idő letelte után, amennyiben a munkaviszony folyamatosan fennáll.

2022. nov. 22. 06:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!